Ciolos
Politica

Dacian Ciolos, in vizita in Olanda. Un premier roman ajunge la Haga, dupa o pauza de 10 ani

Premierul Dacian Ciolos se afla, miercuri, in vizita oficiala in Olanda. De precizat ca un premier roman ajunge din nou la Haga, dupa o pauza de 10 ani. Intervievat de RFI, premierul roman a precizat ca Olanda nu inseamna doar un ministru sau prim-ministru si a subliniat ca este important sa abordam direct dialogul despre spatiul Schengen.

Olanda este statul european care a conditionat accederea la spatiul Schengen de raportul MCV si de progresele inregistrate de Romania in lupta anticoruptie.

Premierul Dacian Ciolos a explicat la RFI de ce este important sa discute direct cu oficialii olandezi si de ce e important dosarul Schengen pentru Romania.

„Am auzit discutii in Romania ‘de ce sa ne mai batem sau milogim pentru Spatiul Schengen atata timp cat altii, dimpotriva, sunt reactivi vizavi de acest lucru’. Spatiul Schengen este un element de integrare in UE, dincolo de dificultatea de moment pe care o intalneste discutia aceasta. Eu mai stiu si ca olandezii sunt oameni foarte pragmatici, care iau decizii pe baza de argumente. Dincolo de asteptari, este important sa intarim dialogul direct cu autoritatile olandeze, sa raspundem direct la anumite intrebari. Dupa care eu cred ca si deciziile politice vor tine cont de acest lucru. Sunt mai multi decidenti, este important sa abordam acest dialog si direct”, a declarat Dacian Ciolos.

Premierul Dacian Ciolos se afla miercuri la Haga unde se intalneste cu premierul olandez, dar si cu conducerea Parlamentului, respectiv cu reprezentanti ai Comisiei pentru Afaceri Europene.

HotWeek.ro este un site exclusivist, care militeaza pentru promovarea valorilor. Daca te-ai saturat de titluri senzationale, te asteptam sa revii pe hotweek.ro! Ne poti urmari si pe FacebookTwitter sau Google Plus. Daca vrei sa ne scrii, foloseste adresa hotweek.ro@gmail.com.

Articole asemănătoare

Sedinta de Guvern – Proiecte de hotarare incluse pe ordinea de zi

Lucy Ionesco

Cum arata datele interne ale sondajelor facute la comanda PSD privind alegerile prezidentiale

Ioana Badulescu

UDMR: Teodor Melescanu trebuie sa demisioneze, dupa problemele de la alegerile din Diaspora

Lucy Ionesco