5.1 C
România
15 octombrie 2021
Breaking News

Dacian Ciolos, interviu la RFI: Spatiul Schengen este amenintat pentru ca nu putem controla bine frontierele externe ale UE. AUDIO

Premierul Dacian Ciolos a acordat un interviu pentru posturile France 24 si Radio France Internationale (RFI), la finalul vizitei sale oficiale in Franta, in care a declarat ca Europa se afla in mare dificultate in contextul crizei migratiei. Ciolos a subliniat ca spatiul Schengen este amenintat deoarece „poate nu suntem in masura sa controlam bine frontierele externe ale UE”.

Dacian Ciolos a mai spus la RFI ca Romania considera ca solutia la criza migratiei trebuie gasita prin dialog intre toate statele membre ale Uniunii Europene.

„Romania a spus clar ca nu se poate concepe un mecanism automat de distribuire a migrantilor, pe baza unor cote obligatorii, ca acest mecanism trebuie sa ramana voluntar si ca in functie de posibilitatile de asimilare si integrare a acestor migranti, Romania poate face eforturi alaturi de celelalte state, dar eforturi care pot fi facute in mod real. Ne mentinem aceasta pozitie”.

Dacian Ciolos s-a referit si la Spatiul Schengen: „Nu avem nici un interes sa vedem ca Spatiul Schengen dispare. Spatiul Schengen si zona euro sunt in centrul proiectului european si al spatiului de libertate si schimb pe care vrem sa-l construim in Uniunea Europeana. Spatiul Schengen este amenintat, dar asta si pentru ca poate nu suntem in masura sa controlam bine frontierele externe ale UE. (…) Cred ca solutia pentru a ajunge sa protejam Spatiul Schengen este asadar aceea de a ajunge sa aplicam bine regulile noastre la frontierele exterioare ale Uniunii”, afirma prim-ministrul.

Interviul cu premierul Dacian Ciolos va fi difuzat la RFI vineri la 21.10, ora Romaniei, iar la France 24 sambata la 13.40. Interviul poate fi ascultat mai jos.

Citeste si: Luca Niculescu, propus ambasador la Paris: Voi duce actori economici romani in Franta

Romania, printre tarile cele mai implicate in actiunile NATO

Concluziile vizitei premierului Dacian Ciolos la Paris

Premierul Dacian Cioloș a efectuat o vizită oficială de două zile la Paris, ce a debutat cu o întrevedere cu președintele Frantei, François Hollande, urmată de un dejun de lucru la care a participat și premierul francez, Manuel Valls.

Dacian Ciolos a prezentat oficialilor francezi prioritățile mandatului său și a subliniat angajamentul Guvernului României pentru intensificarea dialogului în domeniile de interes comun.

Discuțiile au vizat consolidarea Parteneriatului strategic cu Franța, dinamizarea cooperării politice şi economice, precum și consolidarea investițiilor reciproce, dat fiind cadrul predictibil și atractiv pe care economia românească îl oferă investitorilor.

Rusia trimite in Franta un cadou neasteptat: Cainele Dobrynia il va inlocui pe Diesel. VIDEO

De asemenea, a fost evidențiat interesul României pentru menținerea și intensificarea cooperării sectoriale cu Franța într-o serie de domenii de interes comun, printre care infrastructură, energie, cercetare, agricultură, industria agro-alimentară, dar şi pentru Laserul de la Măgurele şi platforma de valorificare a acestuia, faţă de care partea franceză şi-a manifestat interesul.

În ceea ce privește aderarea țării noastre la spațiul Schengen, premierul Dacian Cioloş a subliniat necesitatea recunoaşterii contribuţiei pe care România o are deja la controlul frontierelor. Șeful guvernului a evocat criteriile care au fost deja îndeplinite de România şi care ar permite, în această etapă, deschiderea frontierelor aeriene.

Stiri pe aceeasi tema

Cristina Topescu a murit la varsta de 59 de ani. Jurnalista a murit acasa, cel mai probabil in somn

Cristiana Petrariu Bota

Ministrul Educatiei a demisionat. Valentin Popa: Nu sunt de acord cu solicitarea UDMR de aprobare a punctului 16 din Ordonanta privind predarea limbii romane in limbile minoritatilor

Ioana Badulescu

Cele trei nume aflate in carti la Cotroceni pentru propunerile de premier

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult