-4.6 C
România
26 ianuarie 2022
Politica

Dacian Ciolos participa la Consiliul European de la Bruxelles

Premierul Dacian Ciolos participa, joi si vineri, la Consiliul European de la Bruxelles, unde se vor discuta subiecte precum gestionarea fenomenului migratiei si actiunea la nivelul Uniunii Europene si al statelor membre pentru combaterea terorismului, in contextul creat dupa atentatele produse recent la Paris. 

Premierul Dacian Ciolos merge la Consiliul European de la Bruxelles, dupa ce a fost delegat de catre presedintele Klaus Iohannnis si a primit avizul comisiilor din Parlament.

Dacian Ciolos ii va vizita si pe ranitii in incendiul din clubul Colectiv care sunt internati la spitalul militar din Bruxelles.

Pe agenda de discutii a Consiliului European se afla subiecte importante, cum ar fi criza refugiatilor, combaterea terorismului, Uniunea Economica si Monetara (UEM), precum si posibila iesire a Marii Britanii din UE.

Guvernul precizeaza, intr-un comunicat transmis presei, ca Romania sustine implementarea tuturor masurilor necesare pentru securizarea frontierelor externe ale Uniunii Europene si pentru garantarea securitatii interne, mentinandu-se, totodata, principiul libertatii de circulatie in interiorul Uniunii, precizeaza sursa citata. Totodata, Romania este solidara cu statele membre care se confrunta cu fluxuri masive de migranti, solidaritate confirmata prin actiunile intreprinse in implementarea masurilor agreate pana in prezent.

”Romania isi mentine insa rezervele fata de ideea crearii unui mecanism permanent de relocare la nivelul UE, sustinand necesitatea unui instrument care sa abordeze cu prioritate cauzele actualei crize a migratiei, nu efectele. In acest context, va fi discutata inclusiv situatia din Siria”, precizeaza comunicatul Guvernului. Dezbaterile vor viza, de asemenea, chestiuni legate de relatia cu Federatia Rusa si situatia din estul Ucrainei. Alte subiecte dezbatute la reuniunea de la Bruxelles se refera la Uniunea Economica si Monetara si piata unica.

”Romania, ca stat care doreste sa adere la zona euro, sustine consolidarea Uniunii Economice Monetare fara ridicarea unor bariere suplimentare in demersurile tarilor care vor sa adopte moneda unica”, mai scrie sursa citata.

Liderii europeni vor discuta, totodata, despre accelerarea proiectului unei uniuni energetice, avand in vedere acordul istoric privind schimbarile climatice obtinut in cadrul celei de-a 21-a Conferinte a Partilor (COP 21) la Conventia-cadru a Organizatiei Natiunilor Unite asupra schimbarilor climatice, desfasurata recent la Paris.

Chestiunea privind ramanerea Regatului Unit al Marii Britanii in Uniunea Europeana va fi, de asemenea, in atentia participantilor la Consiliul European de saptamana aceasta. Referitor la acest subiect, premierul Dacian Ciolos considera ca locul Marii Britanii este in Uniunea Europeana, pozitie exprimata, de altfel, si cu prilejul intrevederii pe care a avut-o pe 9 decembrie, la Bucuresti, la Palatul Victoria, cu omologul sau britanic, David Cameron.

Stiri pe aceeasi tema

Ministrul desemnat al Justitiei, in deruta totala la audierile din Comisia Juridica

Cristiana Petrariu Bota

Codrin Scutaru, reactie la cazul de discriminare din Marea Britanie: Vom contacta autoritatile britanice

Cristiana Petrariu Bota

Ludovic Orban: Taxa de solidaritate de 2% pentru angajatori e tot un fel de impozit pe cifra de afaceri

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult