Dan Barna este noul presedinte al USR, ales la Congresul extraordinar al partidului

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu octombrie 28, 2017 18:37

Dan Barna este noul presedinte al USR, ales la Congresul extraordinar al partidului

Deputatul Dan Barna este noul preşedinte al Uniunii Salvaţi România (USR), ales sambata la Congresul extraordinar al partidului cu 127 de voturi din cele 191 exprimate. Contracandidatul său, Vlad Alexandrescu, a obținut 50 de voturi.

Dan Barna, reprezentatul aripii liberale din USR,  a fost ales, la congresul de la Poiana Braşov, preşedinte al USR cu 127 voturi din totalul de 191 valabil exprimate. Barna ar urma să fie preşedintele USR pentru un madat limitat de doi ani, un alt congres urmând să fie organizat în primăvara lui 2019, înaintea alegerilor europarlamentare.

Vlad Alexandrescu este reprezentantul progresiştilor din USR şi apropiat al fostului premier, Dacian Cioloş, iar Dan Barna este exponentul aripii liberale. Deputatul Cristian Seidler, retras din cursă, a boicotat Congresul şi a ameninţat cu contestarea în instanţă.

Fondatorul Uniunii Salvaţi România, Nicuşor Dan, a refuzat să participe, pe motiv că nu ”poate gira cu prezenţa un congres viciat”.

Cine este Dan Barna

La congresul USR din luna mai, Dan Barna a fost ales vicepreşedinte al partidului, iar ulterior Biroul Naţional l-a desemnat purtător de cuvânt al formaţiunii.

Este reprezentatul aripii liberale din USR şi unul dintre principalii militanţi pentru poziţionarea partidului împotriva iniţiativei Coaliţiei pentru familie de a redefini familia în Constituţie.

Dan Barna, care este expert în fonduri europene, a fost membru al Guvernului Cioloş, unde a deţinut funcţia de secretar de stat la Ministerul Fondurilor Europene condus de Cristian Ghinea, unul dintre principalii săi colaboratori din USR.

Dan Barna a fost ales în decembrie 2016 deputat USR de Sibiu, iar în prezent este vicepreşedinte al Comisiei pentru politică externă şi membru în Comisia pentru fonduri europene.

 

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.