Dan Barna, USR
Politica

Dan Barna, presedinte USR: Modificarile pe legile justitiei, mult mai grave decat Ordonanta 13

Presedintele Uniunii Salvati Romania (USR), Dan Barna, atrage atentia ca ce se intampla acum cu legile justitiei este mult mai grav decat cu Oradonanta 13 si si-a exprimat speranta ca protestele de strada ii vor determina pe liderii PSD si ALDE sa dea dovada de „mai multa ratiune si intelepciune in ceea ce priveste modificarea justitiei”.

Intr-o interventie la RFI, Dan Barna a declarat ca modificarile propuse de coalitia de guvernare sunt inacceptabile, dar a facut trimitere si la modificarile recente aduse la Codul Fiscal.

„Aceste mesaje pe care societatea le transmite în note din ce în ce mai acute către majoritatea actuală din Parlamentul României, către domnul Liviu Dragnea şi către PSD îi vor îndrepta spre mai multă raţiune şi înţelepciune în ceea ce priveşte modificarea justiţiei în prim plan şi apoi bineînţeles, există şi problema aceea cu modificările la Codul Fiscal. Ceea ce am văzut aseară ca mesaj al cetăţenilor este foarte clar: modificarea justiţiei este o temă foarte importantă, iar încercarea de a transforma această componentă importantă a societăţii într-un serviciu de casă obedient, eliminând o grămadă de atribuţii de funcţionalitate nu poate fi acceptată”.

În opinia liderului USR, „ce se întâmplă în aceste zile pe legile justiţiei e mult mai grav decât Ordonanţa 13, pentru că vorbim de o schimbare a sistemului juridic, sistemului de funcţionare a justiţiei, ceea ce va face imposibilă aducerea în faţa instanţei a multora dintre persoanele cu probleme penale, adică vorbim de o miză mult mai mare decât cea de la OUG 13”.

Zeci de mii de oameni au ieşit în stradă duminică seară în Bucureşti şi alte oraşe, pentru a protesta faţă de modificarea legilor justiţiei.

Articole asemănătoare

Alegeri prezidentiale 2019, turul 2. A treia zi de vot in strainatate, in topul prezentei la vot sunt romanii din Marea Britanie

Lucy Ionesco

Iulian Matache ar putea fi noul ministru al Transporturilor – Surse

Lucy Ionesco

Adrian Nastase: Victor Ponta nu mai seamana cu Nicolae Titulescu

Lucy Ionesco