Dan Diaconescu merge la inchisoare. In plus, nu mai are voie sa apara la televizor pana in 2025
Breaking News

Dan Diaconescu merge la inchisoare. In plus, nu mai are voie sa apara la televizor pana in 2025

Dan Diaconescu va merge la inchisoare. Omul de televiziune a fost condamnat, miercuri, la 5 ani si 6 luni de inchisoare de Curtea de Apel Bucuresti (CAB), dupa ce a fost gasit vinovat pentru santaj. Dan Diaconescu ar fi amenintat si santajat un primar din Arad si un om de afaceri in urma cu peste 5 ani, ajutat de doi colaboratori, cerandu-le 200.000 de euro si respectiv 100.000 de euro ca sa nu dea la OTV campanii de presa impotriva acestora. Decizia este definitiva.

Dan Diaconescu se afla acasa la ora transmiterii acestei stiri si urmeaza ca o echipa formata din doi politisti sa se deplaseze la domiciliul sau pentru a-l ridica. Asta daca Dan Diaconescu nu va merge singur la un post de politie. Patronul OTV are 48 de ore sa se predea la un post de Politie.

Dan Diaconescu a fost gasit vinovat de 2 ori pentru acuzatia de santaj si condamnat pentru ambele capete de acuzare – o data la 4 ani si jumatate, iar a doua oara la 3 ani. Prin contopire, s-a ales pedeapsa cea mai grea, de 4 ani si jumatate, la care s-a adaugat un spor de un an.

Te-ar putea interesa si: Un prezentator de stiri a fost suspendat pentru jumatate de an

In plus, instanta de judecata i-a aplicat lui Dan Diaconescu si o pedeapsa complementara. Vreme de 5 ani dupa ispasirea pedepsei cu inchisoarea, va avea interdictie de a lucra in televiziune. Astfel, sanse ca el sa revina pe micul ecran, „senzational”, sunt doar in septembrie-octombrie 2025.

Cei doi colaboratori ai lui Dan Diaconescu, acuzati de asemenea de santaj, Doru Pirv si Ghezea Mitrus, au primit si ei pedepse cu inchisoarea, cu executare. primul, 4 ani, celalalt 2 ani si jumatate. In plus, toti cei 3 vor trebui sa returneze familiilor celor pe care i-ar fi santajat sumele pe care le-au primit.

Articole asemănătoare

Emmanuel Macron si-a prezentat planul pentru renasterea Europei in toate limbile oficiale ale UE. Libertate, protectie si progres

Lucy Ionesco

Raport Moody’s: Cresterea rapida a salariilor in Romania pune in pericol competitivitatea economica si amplifica deficitul de cont curent

Lucy Ionesco

Agentia de presa Bloomberg a publicat clasamentul privind eficienta sistemelor medicale din lume. Pe ce loc se afla Romania

Ioana Badulescu