Dan Leicu este un concurent deosebit de talentat la ROMANII AU TALENT. A trecut de semifinala talent-show-ului si acum tinteste sa ajunga in finala ROMANII AU TALENT. Inainte de a intra in semifinala 4 a emisiunii ROMANII AU TALENT, Dan Leicu declara ca are emotii mari si a promis ca va veni cu idei noi pentru ca pizza acrobatica nu are limite.
„Este o ocazie unica pentru a-mi indeplini visul de a ma intoarce in Romania dupa atatia ani in care am fost plecat, sa pot face cunoscut si in tara adevaratul gust al pizzei. Am emotii foarte mari, ca de fiecare data in spectacole sau competitii. Pizza acrobatica nu are limite, asa ca, in seara asta voi prezenta cateva idei noi. Sper ca toti iubitorii de pizza sa trimita un vot pentru mine astazi”, a spus Dan Leicu, concurent la ROMANII AU TALENT.
Dan Leicu a castigat Campionatul Mondial de Pizza, sectiunea Pizza Acrobatica din 2012, iar acum participa la Romanii au Talent.
La Salsomaggiore Terme, în apropiere de Parma, a avut loc în aprilie cea de-a XXI-a ediţie a campionatului mondial de pizza. La una dintre secţiuni, cea de stil liber acrobatic individual, pe primul loc pe podium sa situat un român, Dan Ioan Leicu. Este primul român care reuşeşte să cucerească titlul mondial la acest tip de competiţie, eveniment care a adunat peste 500 de participanţi din peste 30 de ţări.
Vezi si: CINE SUNT CASTIGATORII ROMANII AU TALENT, semifinala 4 din 29 MAI 2015
Competiţia de la Salsomaggiore a reunit echipe puternice, cu multă tradiţie în acest tip de concursuri. În afara întrecerii gastronomice au avut loc şi concursuri pe diferite secţiuni, cum ar fi pentru “pizza cea mai mare” sau “cel mai rapid bucătar”, dar concurenţa cea mai mare a fost la secţiunea de “acrobaţie individuală cu pizza”.
Titlul de campion mondial l-a obţinut Dan Leicu, născut la Sighişoara, în judeţul Mureş, rezident la Francavilla al Mare, lângă Pescara.
Locuieşte de aproape 10 ani în Italia şi până să ajungă să cucerească titlul de cel mai îndemânatic “pizzaiolo”, a fost nevoit să practice şi alte meserii.
“Nu mi-a fost deloc uşor. Am fost clandestin până în 2007, am fost de două ori expulzat de statul italian pentru că nu aveam documente şi am făcut cele mai de jos munci, pe bani puţini. Am învăţat zidărie şi aproape tot ceea ce se munceşte în constructii şi am devenit un maestru în domeniu. În 2008 mi-am deschis propria firma de restructurări.