Dan Sova a aflat de la sora lui Mircea Badea ca va fi arestat
Social

Dan Sova a fost arestat in dosarul CET Govora si isi va petrece Revelionul in arest

Senatorul Dan Sova a fost arestat preventiv, marti dimineata, in dosarul in care e acuzat ca a luat mita 100.000 de euro. Decizia a fost luata dupa ce judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) au admis recursul procurorilor DNA, care au contestat masura arestului la domiciliu luata pe 4 decembrie. Dan Sova a ajuns deja in spatele gratiilor, unde isi va petrece si Revelionul, transmite site-ul Stirilor Pro TV.

Procurorii DNA il acuza pe Dan Sova de trafic de influenta in legatura cu un contract de asistenta juridica de la CET Govora.

DNA precizeaza, intr-un comunicat transmis presei, ca in perioada octombrie 2011 – iulie 2014, Dan Sova a pretins sume de bani si a primit in total 100.000 de euro de la o persoana denuntatoare, in schimbul traficarii influentei sale reale pe care o avea pe langa directorul general al CET Govora SA, Mihai Balan, astfel incat acesta din urma sa asigure incheierea unui contract de asistenta juridica cu o anumita societate de avocatura, contract de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro/luna.

„Concret, Dan Sova i-a spus persoanei denuntatoare ca ii poate asigura incheierea unui contract de asistenta juridica cu CET Govora SA, de tip abonament lunar, uzitat la acea vreme, iar valoarea contractului va fi in cuantum de 10.000 euro/luna. In schimbul acestui serviciu, Sova a pretins de la persoana denuntatoare suma de 5.000 euro pentru fiecare luna pe perioada executarii contractului, adica jumatate din valoarea lunara a viitorului contract de asistenta juridica ce urma sa se incheie intre CET Govora si casa de avocatura respectiva”, sustin procurorii.

DNA precizeaza ca, in decembrie 2011, intre CET Govora, reprezentata de Mihai Balan in calitate de director general, si societatea de avocatura s-a incheiat contractul de asistenta juridica, onorariul stabilit fiind de 10.000 euro/luna. Contractul s-a incheiat pe o perioada de un an, iar obiectul acestuia se referea la activitati juridice pentru litigiile in care parte era CET Govora.

„In perioada decembrie 2011 – decembrie 2012, societatea de avocati a emis lunar catre CET Govora facturi pentru activitatile de asistenta juridica prestate in perioada decembrie 2011 – decembrie 2012. In aceeasi perioada, Sova a incasat de la societatea de avocati suma totala de 60.000 euro. Banii erau incasati in numerar, in fiecare luna, prin intermediar, la putin timp dupa ce societatea de avocati incasa banii de la CET Govora. In decembrie 2012, contractul de asistenta juridica s-a incheiat prin ajungere la termen. La acea vreme, Balan nu mai ocupa functia de director general al CET. In martie 2013, Mihai Balan a revenit in functia de director general al CET Govora”, explica anchetatorii.

De asemenea, in mai 2013, intre CET Govora reprezentata de Balan si aceeasi societate de avocatura s-a incheiat un nou contract de asistenta juridica, onorariul stabilit fiind de 10.000 euro/luna. „Contractul s-a incheiat pe o perioada de un an, iar obiectul acestuia se referea la activitati juridice pentru litigiile in care parte era CET Govora. In perioada contractuala, Dan Sova a incasat comisionul pentru 40.000 euro”, au mai retinut anchetatorii.

Procurorii au constatat ca Mihai Balan a incheiat doua contracte cu societatea de avocati si, in perioada ianuarie 2012 – august 2014, a avizat din partea CET platile efectuate in baza acestora, cu incalcarea dispozitiilor legale, conduita care a condus la vatamarea intereselor legale ale societatii de stat, producand o paguba patrimoniului de peste 1,3 milioane lei.

Stiri pe aceeasi tema

Reprezentantii Interpol din Costa Rica: Elena Udrea poate fi extradata in Romania, chiar daca are un copil

Ioana Badulescu

REZULTATE LOTO 30 IANUARIE 2014: REPORTURI LA 6 DIN 49, JOKER SI 5 DIN 40

Bogdan

Dosarul Colectiv a fost amanat din nou de Tribunalul Bucuresti din motive procedurale

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult