Dan Sova a fost condamnat la 3 ani de inchisoare cu executare in dosarul CT Govora. Decizia este definitiva
Social

Dan Sova a fost condamnat la 3 ani de inchisoare cu executare in dosarul CT Govora. Decizia este definitiva

Dan Sova a fost condamnat miercuri la trei ani de inchisoare cu executare in dosarul CET Govora. Decizia magistratilor de la Inalte Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) este definitiva.

Procurorul DNA a cerut pedeapsa orientata spre maximum, adica noua ani si patru luni de inchisoare, pentru fostul senator, acuzat de trafic de influenta, DNA considerand ca sentinta din prima instanta este „nejustificat de blanda”. In prima instanta, fostul senator a fost condamnat la trei ani de detentie, pentru trafic de influenta.

Dan Sova a fost trimis in judecata in ianuarie 2017 in dosarul CET Govora, in care este acuzat ca a luat mita 100.000 de euro pentru a asigura incheierea unui contract intre CET Govora si o firma de avocatura.

In prima instanta, Sova a fost condamnat la trei ani de inchisoare cu executare, aplicandu-i-se pedeapsa complementara de interzicere a exercitarii unor drepturi timp de 2 ani de la eliberare. Sova a fost obligat si la plata catre stat a sumei de 100.000 euro sau contravaloarea in lei la cursul BNR din ziua platii, cu titlu de confiscare speciala.

Alaturi de Sova a fost judecat si fostul director general al CET Govora, Mihai Balan, pentru trafic de influenta si abuz in serviciu. Acesta a fost condamnat la 3 ani inchisoare pentru abuz in serviciu in forma continuata.

Potrivit procurorilor DNA, in perioada octombrie 2011 – iulie 2014, Dan Sova a pretins sume de bani si a primit in total 100.000 de euro de la o persoana denuntatoare, in schimbul traficarii influentei sale reale pe care o avea pe langa Mihai Balan, director general al CET Govora SA, astfel incat acesta din urma sa asigure incheierea unor contracte de asistenta juridica cu o anumita societate de avocatura, contracte de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro/luna.

Procurorii noteaza in rechizitoriu ca, in urma demersurilor lui Dan Sova pe langa Mihai Balan, in lunile decembrie 2011 si mai 2013, Balan a incheiat doua contracte de consultanta cu firma de avocatura reprezentata de martorul denuntator, iar in perioadele ianuarie-octombrie 2012 si respectiv iunie 2013-august 2014 a avizat, din partea CET Govora, platile efectuate in baza celor doua documente, cu incalcarea prevederilor legale si a normelor interne de functionare a societatii respective.

DNA mai arata ca aceste contracte nu erau justificate pentru ca atunci CET Govora avea un departament juridic in care isi desfasurau activitatea sase juristi, iar problematica dosarelor aflate in lucru nu impunea asistenta din partea vreunei societati de avocati.

Stiri pe aceeasi tema

LOTO 4 MAI 2014. Vezi care au fost numerele extrase la cele sase jocuri!

Bogdan

George Orbean, desemnat presedinte director general al TVR. Parlamentul a validat noul CA al TVR

Cristiana Petrariu Bota

Romanii au de azi la dispozitie roaming gratuit in spatiul Uniunii Europene si in Spatiul Economic European

Delia Ion

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult