Dan Sova a aflat de la sora lui Mircea Badea ca va fi arestat
Social

Dan Sova, eliberat din arestul Politiei Capitalei si plasat in arest la domiciliu

Senatorul Dan Sova este eliberat din arestul Politiei Capitalei, urmand a fi plasat in arest la domiciliu. Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a decis, vineri, eliberarea lui Dan Sova din Arestul Central si plasarea sa in arest la domiciliu in dosarul in care este acuzat de trafic de influenta in legatura cu un contract de asistenta juridica de la CET Govora. Decizia nu este definitiva, DNA poate face contestatie.

Potrivit procedurii, Dan Sova va fi dus inapoi in Arestul central al Politiei pana la ora 16.00, atunci cand ii expira ordonanta de retinere. Acasa, Dan Sova va trebui sa nu paraseasca locuinta.

Senatorul PSD are intr-un alt dosar masura de control judiciar.

Dan Sova si-a petrecut noaptea in arestul Politiei Capitalei, dupa ce a fost retinut joi de procurori pentru 24 de ore.
Potrivit DNA, in perioada octombrie 2011 – iulie 2014, Dan Sova a pretins sume de bani si a primit in total 100.000 de euro de la o persoana denuntatoare, in schimbul traficarii influentei sale reale pe care o avea pe langa directorul general al CET Govora SA, Mihai Balan, astfel incat acesta din urma sa asigure incheierea unui contract de asistenta juridica cu o anumita societate de avocatura, contract de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro/luna.

„Concret, Dan Sova i-a spus persoanei denuntatoare ca ii poate asigura incheierea unui contract de asistenta juridica cu CET Govora SA, de tip abonament lunar, uzitat la acea vreme, iar valoarea contractului va fi in cuantum de 10.000 euro/luna. In schimbul acestui serviciu, Sova a pretins de la persoana denuntatoare suma de 5.000 euro pentru fiecare luna pe perioada executarii contractului, adica jumatate din valoarea lunara a viitorului contract de asistenta juridica ce urma sa se incheie intre CET Govora si casa de avocatura respectiva”, sustin procurorii.

DNA precizeaza ca, in decembrie 2011, intre CET Govora, reprezentata de Mihai Balan in calitate de director general, si societatea de avocatura s-a incheiat contractul de asistenta juridica, onorariul stabilit fiind de 10.000 euro/luna. Contractul s-a incheiat pe o perioada de un an, iar obiectul acestuia se referea la activitati juridice pentru litigiile in care parte era CET Govora.

Stiri pe aceeasi tema

LOTO 6 DIN 49, LOTO 5 DIN 40, JOKER ŞI NOROC: Premiile categoriei I la Loto 6/49 şi Joker nu au fost câştigate. Numerele extrase duminică, 15 iunie

Teodora Badescu

De ce mai platim contributii de sanatate cand serviciile medicale de baza nu sunt garantate de biletul de trimitere

Ioana Badulescu

Sindicatele din Sanatate se pregatesc de greva, nemultumite ca vor scadea veniturile medicilor si asistentelor din cauza OUG 114

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult