Social

Dan Sova: Moldova va fi legata prin autostrazi atat de Transilvania cat si de centrul tarii

Dan Sova, ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructura, a sustinut o conferinta de presa, la Iasi, in cadrul careia a facut cateva declaratii referitoare la proiectele de infrastructura care vor urma sa se deruleze in perioada urmatoare, in zona Moldovei.

Sova a precizat ca Moldova va fi legata, prin autostrazi, atat de Transilvania, cat si de centrul tarii, intr-un proiect care va prinde contur, cel mai probabil, in 2015.

„Se urmareste unirea Moldovei cu Transilvania, prin autostrada Iasi-Targu Mures, dar se urmareste si unirea Moldovei cu centrul tarii, respectiv Bacau-Brasov. Aceasta din urma se va realiza din fonduri de dezvoltare regionala si se va incredinta undeva la jumatatea anului 2015. Acolo nu exista studii de fezabilitate, trebuie facute licitatii. In 2015 se va atribui lucrarea”, a concluzionat Dan Sova.

Recunoscand ca aceasta parte a tarii a fost vitregita de investitii in infrastructura, Dan Sova a asigurat, in cadrul conferintei, ca odata finalizate proiectele din Transilvania, acestea se vor muta spre sudul tarii si, mai ales, spre nord-est.

„In anii urmatori, Moldova va avea ceea ce ii lipseste. Pana acum, marile investitii s-au facut pe zona Transilvaniei, ele se vor finaliza si se vor muta pe zona Moldovei si Tarii Romanesti”, a precizat ministrul prezent la Iasi, pentru manifestarile organizate cu ocazia Zilei Nationale.

Sursa foto antena3.ro

Stiri pe aceeasi tema

Autorizarea clubului Colectiv, in atentia DNA. S-au gasit indicii privind abuzul in serviciu

Cristiana Petrariu Bota

Cazinoul din Constanta va fi in sfarsit reabilitat. Lucrarile sunt programate sa inceapa in septembrie

Ioana Badulescu

Functionarii publici ar putea munci si dupa implinirea varstei de pensionare si a stagiului de cotizare

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult