Politica

Dan Sova: Pe 20 mai vor incepe lucrarile la Autostrada Turda-Sebes

Ministrul Transporturilor, Dan Sova, a anuntat, sambata, la Primaria Turda, ca a semnat ordinul de incepere a lucrarilor la Autostrada Turda – Sebes care are o lungime de 70 de kilometri, lucrarile urmand sa inceapa in 20 mai pe loturile 3 – 4, iar pentru loturile 1 si 2 peste circa doua luni.

Dan Sova a declarat, sambata, intr-o conferinta de presa, ca termenul de finalizare a lucrarilor va fi de 22 de luni, din care patru luni pentru proiectare si 18 pentru executie.

„Am venit sa anunt semnarea ordinului de incepere a lucrarilor la Autostrada Turda – Sebes, pentru 20 mai. Ordinul a fost emis in 9 mai. Preturile de constructie pentru loturile 3 – 4 vor fi de 7,5 milioane de lei pe kilometru pe lotul 3 si de 6,4 milioane de euro pe lotul 4, rezultand o medie de 7 milioane de euro. Pentru celelalte doua loturi, 1 si 2, asteptam finalizarea reevaluarilor solicitate, speram sa semnam ordinul de incepere a lucrarilor peste doua luni. Termenul de finalizare a lucrarilor la aceasta autostrada este de 22 de luni, din care patru luni de proiectare si 18 pentru executie. Autostrada are o lungime de 70 de kilometri, finantarea fiind asigurata din fonduri europene in proportie de 85 la suta si de 15 la suta din fonduri nationale”, a spus sova.

Valoarea totala a lucrarilor este estimata la circa 500 de milioane de euro.

Ministrul Transporturilor si-a exprimat speranta ca lucrarile sa fie finalizate pana la 31 decembrie 2015, mai repede fata de termenul contractual, aprilie 2016.

Potrivit acestuia, Autostrada Turda – Sebes este importanta pentru ca va lega Clujul de Culoarul IV pan european, spre Bucuresti.

Stiri pe aceeasi tema

IOHANNIS a participat la Gala Studentilor Romani din Strainatate

Victor Ponta si ministrii Finantelor, Muncii si Educatiei vor discuta despre majorarea salariilor din invatamant

Cristiana Petrariu Bota

Coalitia PSD – ALDE se reuneste in sedinta, dupa tensiunile create de taxa de solidaritate anuntata de ministrul de Finante

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult