Danca, PNL: Liderii PSD si Guvernul Dancila, preocupati doar de luptele interne, sunt total dezinteresati de problemele romanilor

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu martie 9, 2018 20:50

Danca, PNL: Liderii PSD si Guvernul Dancila, preocupati doar de luptele interne, sunt total dezinteresati de problemele romanilor

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă, este de parere ca liderii PSD şi membrii Guvernului Dăncilă, preocupaţi de luptele interne pentru putere, sunt total dezinteresaţi de problemele românilor şi de obiectivele strategice ale ţării. Liberalul mai sustine ca raportul Comisiei Europene semnalează derapaje majore ale României în ceea ce priveşte evoluţiile economice şi financiare riscante, dar şi pericolul întoarcerii în timp a reformelor din Justiţie, însă nimeni de la PSD, nici la Palatul Victoria şi cu atât mai puţin de la partid, nu a catadicsit să dea un răspuns la constatările grave ale oficialilor europeni. 

“Ultimul raport de ţară al Comisiei Europene arată cum guvernarea PSD a abandonat integrarea României în Uniunea Europeană, însă nimeni de la PSD, nici la Palatul Victoria şi cu atât mai puţin de la partid, nu a catadicsit să dea un răspuns la constatările grave ale oficialilor europeni. Raportul Comisiei Europene semnalează derapaje majore ale României în ceea ce priveşte evoluţiile economice şi financiare riscante, dar şi pericolul întoarcerii în timp a reformelor din Justiţie. După o astfel de evaluare, obiective precum ridicarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare, aderarea la zona Schengen sau adoptarea monedei unice devin tot mai îndepărtate pentru ţara noastră”, spune Dancă, potrivit unui comunicat de presa.

Purtătorul de cuvânt al PNL susţine, totodată, că, aşa cum PNL a avertizat de mai multe ori, “raportul Comisiei Europene demonstrează că România are o creştere economică nesănătoasă, bazată pe consum şi fără investiţii, care provoacă dezechilibre periculoase şi care riscă să aibă o ‘aterizare forţată’ “.

“Efectele acestor dezechilibre economice înseamnă scumpiri, creşterea datoriei publice, deprecierea monedei naţionale, erodarea veniturilor populaţiei şi o competitivitate scăzută a companiilor româneşti pe piaţa europeană. Practic, eforturile din ultimii ani pentru o convergenţă mai mare cu economiile europene, o integrare mai profundă în Uniunea Europeană şi adoptarea monedei unice sunt anulate de guvernarea iresponsabilă a coaliţiei PSD – ALDE, care arată că nu este deloc interesată de un viitor mai bun pentru români în rândul naţiunilor europene democratice şi prospere”, arată Dancă.

Acesta se întreabă dacă cei aflaţi acum la putere îşi mai doresc ca România să fie în UE. ”O simplă privire la tabloul economic şi social descris de raportul Comisiei Europene te face să te întrebi dacă cei care conduc România mai au vreo urmă de interes pentru ceea ce ne-am propus la aderarea noastră la Uniunea Europeană. Mai vrea PSD ca România să fie în Uniunea Europeană? Guvernarea condusă de Dragnea şi Tăriceanu arată cu totul alte interese”, menţionează el.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.