Dancila a semnat, la New York, un acord cu Banca Mondiala care prevede cresterea accesului romanilor la servicii medicale

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu septembrie 24, 2019 19:54

Dancila a semnat, la New York, un acord cu Banca Mondiala care prevede cresterea accesului romanilor la servicii medicale

Premierul Viorica Dăncilă, aflată în vizită de lucru în SUA, a anunţat, luni seară, că a semnat, la New York, cu reprezentanţii Băncii Mondiale, un acord care prevede creşterea accesului cetăţenilor români la servicii medicale.

„Am avut astăzi, la New York, o întrevedere cu reprezentanţii Băncii Mondiale, în cadrul căreia a fost semnat Acordul destinat creşterii accesului cetăţenilor români la servicii de asistenţă medicală primară şi promovării serviciilor medicale preventive. Programul vizează şi creşterea accesului la serviciile medicale asigurate de medicii de familie şi îmbunătăţirea eficienţei cheltuielilor din sectorul sanitar”, a scris, pe Facebook, Viorica Dăncilă.

Aceasta a precizat că este vorba despre „un program ce va aduce beneficii reale pacienţilor, în condiţiile în care va creşte finanţarea pentru medicina de familie şi pentru cea comunitară, inclusiv prin dotarea cu echipamente performante a cabinetelor medicale şi prin pregătirea personalului medical din medicina primară”, notează News.ro.

„Astfel, românii din zonele izolate sau mai greu accesibile vor avea acces mai facil la servicii de sănătate, la stabilirea diagnosticului în faza incipientă, la tratament corect şi la o mai bună îngrijire”, a mai scris Dăncilă.

Ea nu a făcut referire la alte întâlniri din programul oficial.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.