2.1 C
România
25 octombrie 2021
Viorica Dancila
Politica

Dancila ii propune pe Rovana Plumb la Transporturi si Eugen Teodorovici la Dezvoltare in regim de interimat. Propunerile au fost trimise la Palatul Cotroceni

Premierul Viorica Dancila ii propune pe ministrul Fondurilor Europene Rovana Plumb la Ministerul Transporturilor si pe ministrul Finantelor Eugen Teodorovici la Ministerul Dezvoltarii, ambii in regim de interimat. Propunerile au fost trimise la Palatul Cotroceni.

Cele doua functii au devenit vacante, dupa ce presedintele Klaus Iohannis a semnat decretele prin care a luat act de demisia celor doi fosti titulari, Lucian Sova, respectiv Paul Stanescu. Seful statului nu a fost insa de acord cu nominalizarea lui Mircea Draghici la Transporturi si Lia Olguta Vasilescu la Dezvoltare Regionala, propuneri pe care i le inaintase premierul Viorica Dancila.

„Premierul Viorica Dancila a transmis astazi presedintelui Romaniei, Klaus Iohannis, propunerile de desemnare a ministrilor interimari pentru portofoliile Transporturilor si Dezvoltarii Regionale, astfel incat sa fie asigurata continuitatea activitatii in cele doua domenii. Ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, este propus pentru asigurarea interimatului la Ministerul Transporturilor, iar ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici, este propus pentru preluarea interimatului la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice”, anunta Guvernul.

Iti recomandam si: Presedintele Iohannis refuza propunerile de ministri facute de premierul Dancila pentru Ministerul Transporturilor si al Dezvoltarii 

„Am propus desemnarea ministrilor interimari pentru a asigura continuitate in activitatea guvernamentala in toate domeniile, inclusiv la Transporturi si Dezvoltare, portofolii-cheie in derularea unor proiecte importante de investitii. Este vital insa, avand in vedere contextul actual, sa gasim solutii definitive privind numirile titularilor pentru cele doua functii”, a subliniat prim-ministrul Viorica Dancila.

Guvernul mentioneaza ca isi intelege pe deplin responsabilitatile guvernarii si cele ce decurg ca urmare a preluarii Presedintiei Consiliului Uniunii Europene. „Pentru punerea in aplicare a Programului de Guvernare este nevoie de implicarea deplina a tuturor membrilor Cabinetului, atat in cadrul sedintelor de Guvern, cat si in activitatea fiecarui ministru, in domeniul sau de activitate, cu efecte concrete pentru romani, precum plata salariilor si asigurarea continuitatii activitatii. Totodata, este vital ca la prima reuniune a Guvernului Romaniei cu Colegiul Comisarilor europeni, care va avea loc in aceasta saptamana la Bucuresti, sa participe titulari ai tuturor portofoliilor, cu atributii depline in exercitarea functiilor”, arata Executivul.

Guvernul precizeaza ca asteapta in continuare motivarea presedintelui Romaniei cu privire la refuzul pentru propunerile inaintate anterior de numire a ministrilor Transporturilor si Dezvoltarii, asa cum prevede Constitutia Romaniei si cum precizeaza deciziile Curtii Constitutionale.

Stiri pe aceeasi tema

Ce se ascunde in spatele declaratiei privind alocatiile din Austria si cum va arata viitoarea Europa sociala

Cristiana Petrariu Bota

Dragnea ii cere lui Ciolos sa amane reducerea TVA si sa nu elimine taxa pe stalp

Cristiana Petrariu Bota

Klaus Iohannis: Negocierile au esuat! Maine se va propune retragerea ministrilor liberali din Guvern

Bogdan

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult