Premierul Dancila: Sunt bani de salarii si pensii. Uitati de Pilonul II, a fost o propunere a Comisie de Prognoza neagreata de Guvern
Breaking News Politica

Dancila: Miza imediata a domnului presedinte genereaza costuri foarte mari pentru romani

Premierul Viorica Dancila a declarat, luni, ca planul presedintelui Iohannis de a demite Guvernul PSD prin motiune de cenzura si de a numi guvernul sau s-a blocat la jumatatea drumului si a adaugat ca miza „domnului presedinte genereaza costuri foarte mari pentru romani”.

Totodata, premierul a sustinut, la inceputul sedintei de Guvern, ca seful statului poate demola, dar este incapabil sa construiasca si sa vina cu solutii pentru aceasta criza in care se afla tara. Dancila a mai spus ca din cauza situatiei actuale procese guvernamentale vitale sunt intarziate si sunt blocate masuri pentru sectoarele economic si social.

„Miza imediata a domnului presedinte Iohannis genereaza costuri foarte mari pentru romani. Procese guvernamentale vitale sunt intarziate sau chiar, blocate masuri destinate sectoarelor economice si sociale, desi pregatite in detaliu de guvern, nu pot fi adoptate, iar definitivarea bugetului pentru anul viitor este sub presiunea timpului. Planul entuziast al presedintelui de a demite Guvernul PSD prin motiune de cenzura si de a numi guvernul sau s-au blocat la jumatatea drumului. Domnul Iohannis a dovedit ca poate demola, dar este incapabil sa construiasca si sa vina cu solutii pentru aceasta criza periculoasa in care a adus Romania. Nu avem inca o propunere concreta a noului cabinet si niciun program de guvernare, iar fiecare zi de intarziere este in defavoarea romanilor”, a afirmat Dancila.

Ea a mai spus ca Executivul sau va continua sa exercite actul de guvernare pana la numirea noului cabinet.

„Am avut in ultimele zile mai multe deplasari in teritoriu si am vorbit cu oamenii. Cetatenii inteleg foarte bine ce se intampla si care sunt mizele acestui conflict. Vreau sa ii asigur pe cetateni ca actualul guvern va continua sa lucreze in limita atributiilor constitutionale si va exercita actul de guvernare cu toata responsabilitatea pana la numirea noului cabinet”, a mai spus Dancila.

Stiri pe aceeasi tema

Premierul Dancila gafeaza din nou in raspunsul pentru presedintele Iohannis, care intrebase daca mai sunt bani de pensii si salarii

Ioana Badulescu

Premierul Ciolos lasa decizia alegerilor locale in doua tururi la mana Parlamentului: Nu accept ca Guvernul sa fie folosit!

Cristiana Petrariu Bota

Gheorghe Nichita, primarul de Iasi, a renuntat la functiile detinute in PSD

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult