6.2 C
România
24 octombrie 2021
Guvernul Dancila schimba ministri, secretari si subsecretari de stat, dar si membri ai consiliilor de administratie
Politica

Dancila si Dragnea, umiliti in presa din Elvetia: Ea straluceste prin supunere deplina, printr-o incompetenta sideranta. Dragnea, cel care vrea sa castreze justitia

În prima zi de vizită oficială în Elveția a premierului VIorica Dancila si a președintelui PSD Liviu Dragnea, ziarele din această țară au publicat comentarii extrem de acide despre cei doi. Jurnalistii elvetieni sustin inclusiv că Dragnea și-a ales un moment nepotrivit, având în vedere faptul că la București era așteptată pronunțarea sentinței într-un dosar în care a fost judecat pentru instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual. Decizia a fost amânată pentru data de 8 iunie.

Neue Zurcher Zeitung – una dintre cele mai importante publicații elvețiene – îl numește pe liderul PSD ”sforar” și ”baron”.

”În mod puțin măgulitor baroni sunt numiți acei politicieni care simoblizează amestecul năsănătos dintre politică, putere și afaceri”, spune Neue Zurcher Zeitung.

Aceeași publicație precizează că Dragnea se află la Berna ca urmare a invitației președintelui Consiliului Național, Dominique de Buman, ”exact în ziua când la București se așteaptă o decizie împotriva oaspetelui oficial”.

”Sosirea masculului alfa” este titlul din publicația Republik. ”Liviu Dragnea este bărbatul puternic al politicii românești. Social democratul condamnat cu suspendare și acuzat în mai multe dosare de corupție vrea să castreze justiția (s-o golească de conținut) și jignește/umilește mass media independentă. Azi sosește în Elveția la invitația președintelui Consiliului Național”, scrie Republik.

Cotidianul Tribune de Geneve, în schimb, nu o iartă nici pe Viorica Dăncilă, despre care spune că ”strălucește prin supunerea deplină față de șeful său”

Publicația spune că Dragnea este în vizorul unei anchete a Oficiului european antifraudă și că a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare în 2016 în dosarul Referendumul, o condamnare care l-a împiedicat să devină prim ministru, după victoria zdrobitoare de la alegerile parlamentare din 2016.

De asemenea, spune că a schimbat premierul de două ori, reprosându-le că își asumă „prea multă libertate” și o numește pe Viorica Dăncila, provenită din cercul restrâns al apropiaților săi. ”Ea devine prima femeie premier a țării. De atunci, strălucește prin supunerea deplină față de șeful său dar și printr-o incompetență siderantă la acest nivel”, scrie publicația.

Stiri pe aceeasi tema

Alegerile parlamentare vor avea loc pe 6 decembrie 2020, potrivit unei hotarari adoptata de Guvern

Cristiana Petrariu Bota

PSD se reuneste in sedinta miercuri, la ora 16.00, dupa ce in cursul noptii stabilesc o noua propunere de premier

Cristiana Petrariu Bota

SONDAJ Alegeri Parlamentare. PSD ar obtine 45%, Gabriela Firea a ajuns la 63% capital de incredere

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult