Danemarca vrea sa confiste bunurile refugiatilor care vor sa locuiasca in aceasta tara

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota decembrie 19, 2015 12:36

Danemarca vrea sa confiste bunurile refugiatilor care vor sa locuiasca in aceasta tara

Danemarca vrea sa confiste bunurile refugiatilor care vor sa locuiasca pe teritoriul acestei tari. Masura este prevazuta intr-un proiect de lege care ar urma sa fie dezbatut de Parlamentul danez in luna ianuarie si are ca scop descurajarea extracomunitarilor sa se indrepte in masa spre mica tara peninsulara.

Initiatorii sustin in proiectul de lege ca refugiatii care vor sa locuiasca in Danemarca vor fi perchezitionati si li se vor confisca sumele de bani si bijuterile, intrucat si refugiatii ar trebui sa contribuie la bugetul statului daca au posibilitatea.

Proiectul de lege este unul controversat si a fost comparat chiar cu masurile luate de Germania nazista impotriva evreilor si romilor. ”Proiectul de lege initiat de Guvernul danez este comparabil cu actiunile naziste de persecutare a minoritatilor”, a afirmat Bent Melchio, fostul mare rabin al Danemarcei.

Citeste si: Refugiatii, mesaj pentru Europa: Lumea de maine va fi alta! Despre viitor, in cealalta jumatate a planetei

Norvegia va scumpi energia si tarifele de transport aerian ca sa poata plati pentru refugiati

Mogherini a cerut la Luxemburg ca statele UE sa se uneasca in fata crizei refugiatilor

Ramane de vazut daca documentul va fi adoptat de Parlamentul danez, insa sunt sanse mari, deoarece majoritatea parlamentara este detinuta de formatiunea liberala Venstre si de Partidul Popular Danez (extrema-dreapta), care sustin proiectul. Dezbaterile pe aceasta tema vor incepe in luna ianuarie.

Danemarca incearca de cateva luni sa opreasca fluxul de refugiati. Daca va fi adoptat, documentul legislativ ar presupune ca statul poate sa confiste bijuteriile si sumele in numerar care depasesc 400 de euro sau 3.000 de coroane daneze gasite in posesia extracomunitarilor.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.