Daniel Constantin
Politica

Daniel Constantin a verificat preturile inaintea reducerii TVA intr-un supermarket din Bucuresti

Daniel Constantin a verificat, joi, preturile la alimente, inainte de reducerea TVA, intr-un supermarket din Bucuresti, iar dupa control a declarat ca pretul final trebuie sa scada odata cu reducerea taxei pe valoare adaugata. Ministrul Agriculturii a vizitat magazinul Kaufland, iar apoi a declarat ca „de reducerea pretului trebuie sa beneficieze cetatenii” si a completat ca pretul final, odata cu reducerea TVA, trebuie sa scada”.

”Eu vreau să vă mulţumesc că aţi dovedit deschidere şi transparenţă în ce faceţi. Aţi fost primul magazin care ne-a primit. Săptămâna viitoare, cred, o să mergem în toate magazinele. S-a creat aşa un subiect, nu ştiu cât este de real sau ireal. Trebuie să transmitem mesajul foarte clar, pe care şi Guvernul a vrut să-l transmită: odată cu reducerea preţului, trebuie să beneficieze cetăţenii. Preţul final, odată cu reducerea TVA, trebuie să scadă. Acesta este practic şi mesajul pentru care eu am venit aici. Sigur că noi am lucrat foarte mult ca politicieni şi nu putem interveni”, a spus Daniel Constantin.

Ministrul Agriculturii a completat ca se pot gasi parghii legislative pentru cei care incearca sa profite de reducerea TVA la alimente, explicand ca toate institutiile statului vor fi mobilizate in acest sens.

Vezi si: Reducerea TVA la apa face referire si la apa imbuteliata, nu doar la apa de la robinet

„Se pot găsi pârghii legislative aşa încât cei care încearcă să profite de această situaţie o lună de zile până la 1 iunie să sufere apoi. Important e să existe un anagajment către cei care se află pe piaţă. Toate instituţiile statului vor fi mobilizate cu tot ce se întâmplă acum. E o măsură extraordinară care înseamnă un efort extraordinar. Sub acest aspect, avem o datorie foarte marie. Vă promit că vin peste două săptămâni să cumpăr aceleaşi produse de la aceiaşi producători.(…) Trebuie să existe o piaţă liberă, dar cred că trebuie să existe şi un mesaj foarte clar”, a explicat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

Vezi si: TVA de 9% pentru alimente, de la 1 iunie 2015. Reducerea TVA la 20%, amanata pentru 2016

Daniel Constantin declara miercuri că va renunţa la vizita în ţările arabe, programată pentru aceste zile, pentru a gestiona problema preţurilor din hipermarketuri şi a cererilor de plată pentru fermieri.

Presa a relatat că mari lanţuri de magazine ar fi majorat preţurile la diferite alimente cu până la 30%, în ultimele două săptămâni, înainte de reducerea TVA la 9% la produsele alimentare, programată începând cu luna iunie.

HotWeek.ro este un site exclusivist, care militeaza pentru promovarea valorilor. Daca te-ai saturat de zvonuri si de „stiri bomba”, te asteptam sa revii pe hotweek.ro! Ne poti urmari si pe Facebook, Twitter sau Google Plus.

Related posts

Declaratia 600 trebuie anulata de ANAF, cere PNL: Sute de mii de romani au descoperit ca au noi obligatii fiscale, e o bataie de joc

Ioana Badulescu

Banicioiu si-a anuntat demisia din PSD, urmand a se alatura formatiunii lui Victor Ponta

Ioana Badulescu

Presedintele Iohannis s-a relaxat la schi in Muntii Sureanu

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult