Daniel Constantin
Politica

Daniel Constantin: E nevoie de investitii in infrastructura de irigatii

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat ca reabilitarea infrastructurii principale de irigații din România necesită investiții de aproape un miliard de euro și s-ar putea realiza din fonduri europene prin planul Juncker sau de la bugetul de stat dacă va exista un consens politic pentru alocarea unor sume suplimentare, în fiecare an, până în 2020.

„Rămâne problema infrastructurii principale de irigații, a stației de pompare și a canalului magistral, care din păcate nu se pot reabilita din fonduri europene. Avem însă planul Juncker pentru care am aplicat și noi pentru un proiect de un miliard de euro. Sper să avem succes, dar dacă nu vom avea, există deja în Parlament un proiect de lege și dacă partidele politice vor ajunge la consensul politic pe care eu îl propun vom putea avea o suma suplimentară, în fiecare an, până în 2020, pentru infrastructura principală de irigații”, a declarat, pentru Agerpres, ministrul Agriculturii.

Acesta a precizat că un răspuns din partea Comisiei Europene pe planul Juncker este așteptat în luna septembrie a acestui an, iar dacă nu va exista resursa europeană, suma alocată anual va depinde de bugetul de stat „cât poate să suporte” și de ceea ce va însemna „acel acord politic la care mă gândesc”.

Ministrul a subliniat că încă din 2012 s-au căutat soluții pentru reabilitarea infrastructurii principale de irigații, iar pentru cea secundară au fost investite până în prezent numai din fonduri europene circa 140 de milioane de euro.

Related posts

Traian Basescu, urmarit penal pentru terenul din Aleea Privighetorilor. Sesizarea, facuta de Mugur Ciuvica

Lucy Ionesco

Topul greselilor din prima fotografie de grup a Guvernului Ciolos

Lucy Ionesco

Proiect UDMR de modificare a Codului de Procedura Penala: Magistratii pot fi acuzati de abuz in serviciu

Lucy Ionesco

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult