ALDE
Comunicate

DANIEL CONSTANTIN , presedinte PC: Salut infiintarea grupului PC-PLR

COMUNICAT DE PRESA. DANIEL CONSTANTIN , presedintele PC, a salutat infiintarea grupului comun PC-PLR si a afirmat ca este necesara o alternativa conservator-liberala credibila, care sa compenseze inflatia de candidati si politruci.

“ Ma bucur sa salut infiintarea celui de-al treilea grup parlamentar ca pondere si importanta din Parlamentul Romaniei, grupul PC-PLR . Salut totodata decizia domnului presedinte Calin Popescu Tariceanu de a ni se alatura, pentru a construi impreuna un grup parlamentar puternic, care sa promoveze masuri de centru-dreapta.

In negocierile care au dus la formarea acestui proiect , ne-am concentrat exclusiv pe obiectivele legislative comune, si nu pe impartiri de functii sau alte privilegii. Acesta este si motivul pentru care discutiile, pe care le apreciez drept constructive si corecte, s-au derulat foarte rapid, spre deosebire de alte aliante „de dreapta”, in care s-au inventat sute de pozitii de conducere pentru a multumi pe toata lumea.

Concret, am stabilit ca grupul liberal-conservator PC-PLR va promova, in plan parlamentar si guvernamental, un set de masuri de centru-dreapta care sa raspunda , in egala masura, atat necesitatilor economiei romanesti, cat si asteptarilor electoratului USL care, in urma cu doi ani, a incredintat guvernarea unei mari aliante formate din social-democrati, conservatori si liberali.

Subliniez ca, pentru acest moment, am gandit impreuna cu colegii de la PLR o constructie parlamentara, dinamica si flexibila, care ne ajuta sa ne indeplinim obiectivele doctrinare de centru-dreapta, fara a afecta in niciun fel celelalte angajamente asumate de partidele noastre la nivel politic si guvernamental.

In functie de rezultatele cooperarii noastre parlamentare, concretizate in programul Masuri de centru-dreapta pentru Romania, ne putem gandi sa dezvoltam parteneriatul si in alte dimensiuni. Dar toate la timpul lor.

In mod evident, electoratul are nevoie de o alternativa conservator-liberala credibila, care sa compenseze inflatia de candidati si politruci proclamati formal „de dreapta”, dar subordonati informal presedintelui Traian Basescu.

 

Stiri pe aceeasi tema

Cele mai bune afaceri ale tinerilor din Romania, premiate la Gala Investeste in Educatie – Business Hall of Fame

Cristiana Petrariu Bota

Angajatii ICR Paris, implicati in corespondenta rusinoasa catre Ambasada Romaniei, trebuie demisi – FADERE

Cristiana Petrariu Bota

PNTCD face apel la tinerii taranisti din anii 90 sa se intoarca acasa

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult