8.4 C
România
26 februarie 2024
Daniel Constantin
Politica

Daniel Constantin si-ar putea pierde sprijinul politic si functiile de vicepremier si ministru al Mediului. Decizia va fi luata de conducerea ALDE

Daniel Constantin si-ar putea pierde sprijinul politic si functiile de vicepremier si ministru al Mediului. Copresedintele ALDE Calin Popescu-Tariceanu a declarat, luni, ca Daniel Constantin, forteaza excluderea din partid si a adaugat ca neintelegerile pot duce la o eventuala retragere a sprijinului politic pentru acesta si, prin urmare, a pierderii functiilor din Guvern.

O decizie privind retragrea sprijinului politic pentru Daniel Constantin ar putea fi luata in forurile de conducere ale ALDE, respectiv de congresul acestui partid.

Intrebat daca Daniel Constantin risca sa fie exclus din ALDE, Tariceanu a comentat: „Parerea mea e ca, in momentul de fata, asta incearca. Cred ca, statutar, Delegatia Permanenta nu o poate face, dar o poate face Congresul. Eu nu tin cu tot dinadinsul sa ajungem in stadiul acesta, insa declaratiile politice pe care le face ma pun serios pe ganduri, pentru ca ceea ce observ este ca nu e o problema numai de orgoliu”, a spus Tariceanu.

Tariceanu a adaugat ca actiunea in instanta prin care Daniel Constantin contesta validitatea Delegatiei Permanente de duminica demonstreaza ca acesta din urma urmareste sa blocheze deciziile in partid.

„Aceasta actiune in instanta, pe care vrea sa o demareze, nu face decat sa demonstreze odata in plus ca vrea sa faca in asa fel incat sa blocheze deciziile in partid. Delegatia de ieri a fost perfect valida. Am facut convocarea Delegatiei Permanente impreuna, deci aceasta e cea mai buna dovada ca Delegatia era valida din moment ce si domnul Constantin a fost de acord ca sa fie convocata. In plus de aceasta, tot Delegatia Permanenta, ca for statutar, a fost cea care a aprobat, de exemplu, si listele pentru nominalizarea colegilor nostri membri in Guvern, deci dansul beneficiaza de atributele statutare date de Delegatia Permanenta pentru a fi membru in Guvern. Cum sa o contesti? Nu vedeti ca este un nonsens?”, a sustinut Tariceanu.

Intrebat daca Daniel Constantin mai are sustinere pentru functia de vicepremier din partea ALDE, Calin Popescu Tariceanu a spus ca, in momentul in care acesta va demara actiuni in instanta impotriva partidului, isi va pune intrebarea „in mod serios” daca sustinerea „mai are sens”.

Amintim ca Daniel Constantin, copresedinte ALDE, intentioneaza sa atace in instanta decizia prin care Delegatia Permanenta a convocat congresul extraordinar al partidului, pentru luna aprilie, care va alege un presedinte unic al formatiunii.

Related posts

Camera Deputatilor a adoptat un punct de vedere privind sesizarea semnata de Dragnea si Tariceanu

Ioana Badulescu

PSD vine cu nume noi de ministri pentru Dezvoltare si Transporturi: Daniel Suciu si Razvan Cuc

Lucy Ionesco

Ponta i-a trimis lui Iohannis actele medicale, apoi le-a publicat pe Facebook. FOTO DOCUMENT

Lucy Ionesco

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult