Politica

Daniel Fenechiu: Un inginer la Justitie, o farsa la care nu pot participa

Deputatul Daniel Fenechiu sustine ca desemnarea Cristinei Guseth ca ministru al Justitiei este o dezamagire, in conditiile in care aceasta este absolventa de Politehnica.  „Apreciez nominalizarea facuta de Primul-ministru desemnat pentru portofoliul Justitiei ca inacceptabila. Cat despre audierea in Comisia Juridica a unui inginer, propus ca ministru al Justitiei, ma rezum sa spun ca este o farsa la care un profesionist al dreptului nu poate participa”, arata Daniel Fenechiu intr-o postare facuta pe pagina sa de Facebook. 

Mai jos puteti citi postarea integrala a lui Daniel Fenechiu.

UN INGINER LA JUSTITIE: O FARSA LA CARE NU POT PARTICIPA…

Am luat act cu surprindere si profunda dezamagire de propunerea facuta de Primul-ministru desemnat, dl Dacian Ciolos pentru portofoliul Justitiei, in persoana dnei Cristina Guseth. Un absolvent de Politehnica, un inginer, la conducerea unui minister care, in opinia mea, nu poate fi gestionat decat de un profesionist al dreptului. Nu am nimic personal cu dna Guseth- chiar i-am apreciat activitatea ONG-ista, dar nu pot sa nu ma intreb: chiar nici un profesionist al dreptului nu indeplinea criteriile de „tehnocratie” ale Guvernului Ciolos?

Nu de alta, dar tehnocratia presupune specializare si experienta, iar propunerea pentru portofoliul Justitiei a unei persoane fara studii juridice – ca la experienta juridica a unui inginer nu cred ca are sens sa ma refer, este nu doar o palma data tuturor specialistilor din profesile juridice, ci si o dovada elocventa a faptului ca tehnocratia de care ne vorbeste domnul Ciolos este- cel putin in ceea ce priveste Justitia, doar o figura de stil…

Cum responsabilitatile ministrului Justitiei sunt, nu decorative sau doar protocolare, ci extrem de importante si serioase- si aici as aminti doar cateva cum ar fi propunerea presedintelui ICCJ, a Procurorului General si a Procurorului Sef DNA, participarea la sedintele CSM si CSAT sau managementul ministerului care avizeaza aproape toata activitatea guvernamentala, apreciez nominalizarea facuta de Primul-ministru desemnat pentru portofoliul Justitiei ca inacceptabila. Cat despre audierea in Comisia Juridica a unui inginer, propus ca ministru al Justitiei, ma rezum sa spun ca este o farsa la care un profesionist al dreptului nu poate participa.

Daniel Fenechiu, avocat si membru al Comisiei juridice.

Stiri pe aceeasi tema

Guvernul roman a reactionat la atacul lansat de SUA asupra Siriei

Ioana Badulescu

Presedintele Iohannis, despre declaratiile lui Dragnea: Sincer, nu sunt extrem de interesat de parerea dumnealui

Ioana Badulescu

Strategia de Aparare a Tarii, prezentata in Parlamentul Romaniei

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult