7.8 C
România
28 septembrie 2022
Deputatul Daniel Gheorghe
Politica

Daniel Gheorghe: Functionarii publici trebuie sa aiba drepturi egale

Deputatul PNL, Daniel Gheorghe, considera ca functionarii publici trebuie sa aiba drepturi egale, motiv pentru care a trimis o adresa ministrului Muncii in legatura cu modul de aplicare a dispozitiilor normelor legale privind beneficierea de drepturi egale a functionarilor publici in cazul promovarii in grad.

Daniel Gheorghe arata ca functionarii publici au ajuns sa aiba venituri diferite in functie de momentul angajarii sau de momentul in care si-au definitivat anumite studii si subliniaza ca legea defavorizeaza in acest fel cateva zeci de mii de functionari.

Am adresat recent o adresă ministrului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice în legătură cu modul de aplicare a dispoziţiilor normelor legale privind beneficierea de drepturi egale a funcţionarilor publici în cazul promovării în grad.

Citeste si: Criteriile de performanta pe legea salarizarii, la Ministerul Muncii

Din nefericire, legislația din domeniul salarizării funcționarilor publici a fost redactată eronat, ceea ce a generat o serie de interpretări greșite care au dus la acordarea în mod inegal a drepturilor bănești pentru diferite categorii de funcționari publici.

Astfel, funcționarii publici au ajuns să aibă venituri diferite în funcție de momentul angajării sau în funcție de momentul în care și-au definitivat anumite studii. Legea defavorizează astfel câteva zeci de mii de funcționari. Consider că funcționarii publici trebuie să fie egali în fața legii„, precizeaza Daniel Andrei Gheorghe, intr-un comunicat de presa transmis la redactie.

Related posts

Basescu: Ponta, te rog, tradeaza-ma! Nu poporul te-a facut PM, eu te-am desemnat

Lucy Ionesco

PNL are datorii uriase, sediul din B-dul Aviatorilor a ramas fara gaze si caldura

Lucy Ionesco

Sorina Pintea scapa de arestul preventiv, Curtea de Apel a decis plasarea sa sub control judiciar

Lucy Ionesco

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult