Deputatul Daniel Gheorghe
Politica

Daniel Gheorghe: Functionarii publici trebuie sa aiba drepturi egale

Deputatul PNL, Daniel Gheorghe, considera ca functionarii publici trebuie sa aiba drepturi egale, motiv pentru care a trimis o adresa ministrului Muncii in legatura cu modul de aplicare a dispozitiilor normelor legale privind beneficierea de drepturi egale a functionarilor publici in cazul promovarii in grad.

Daniel Gheorghe arata ca functionarii publici au ajuns sa aiba venituri diferite in functie de momentul angajarii sau de momentul in care si-au definitivat anumite studii si subliniaza ca legea defavorizeaza in acest fel cateva zeci de mii de functionari.

Am adresat recent o adresă ministrului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice în legătură cu modul de aplicare a dispoziţiilor normelor legale privind beneficierea de drepturi egale a funcţionarilor publici în cazul promovării în grad.

Citeste si: Criteriile de performanta pe legea salarizarii, la Ministerul Muncii

Din nefericire, legislația din domeniul salarizării funcționarilor publici a fost redactată eronat, ceea ce a generat o serie de interpretări greșite care au dus la acordarea în mod inegal a drepturilor bănești pentru diferite categorii de funcționari publici.

Astfel, funcționarii publici au ajuns să aibă venituri diferite în funcție de momentul angajării sau în funcție de momentul în care și-au definitivat anumite studii. Legea defavorizează astfel câteva zeci de mii de funcționari. Consider că funcționarii publici trebuie să fie egali în fața legii„, precizeaza Daniel Andrei Gheorghe, intr-un comunicat de presa transmis la redactie.

Stiri pe aceeasi tema

Romanii din Diaspora au la dispozitie 441 de sectii de votare pentru alegerile europarlamentare si pentru referendum

Cristiana Petrariu Bota

Iohannis a votat la Jean Monnet: Votam pentru viitorul Romaniei, pentru directia in care va merge tara. Am emotii si am asteptari

Cristiana Petrariu Bota

Victor Ponta, salvat de Comisia Juridica. Vezi cum s-a votat

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult