-0.2 C
România
25 octombrie 2021
Deputatul Daniel Gheorghe
Politica

Daniel Gheorghe: Functionarii publici trebuie sa aiba drepturi egale

Deputatul PNL, Daniel Gheorghe, considera ca functionarii publici trebuie sa aiba drepturi egale, motiv pentru care a trimis o adresa ministrului Muncii in legatura cu modul de aplicare a dispozitiilor normelor legale privind beneficierea de drepturi egale a functionarilor publici in cazul promovarii in grad.

Daniel Gheorghe arata ca functionarii publici au ajuns sa aiba venituri diferite in functie de momentul angajarii sau de momentul in care si-au definitivat anumite studii si subliniaza ca legea defavorizeaza in acest fel cateva zeci de mii de functionari.

Am adresat recent o adresă ministrului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice în legătură cu modul de aplicare a dispoziţiilor normelor legale privind beneficierea de drepturi egale a funcţionarilor publici în cazul promovării în grad.

Citeste si: Criteriile de performanta pe legea salarizarii, la Ministerul Muncii

Din nefericire, legislația din domeniul salarizării funcționarilor publici a fost redactată eronat, ceea ce a generat o serie de interpretări greșite care au dus la acordarea în mod inegal a drepturilor bănești pentru diferite categorii de funcționari publici.

Astfel, funcționarii publici au ajuns să aibă venituri diferite în funcție de momentul angajării sau în funcție de momentul în care și-au definitivat anumite studii. Legea defavorizează astfel câteva zeci de mii de funcționari. Consider că funcționarii publici trebuie să fie egali în fața legii„, precizeaza Daniel Andrei Gheorghe, intr-un comunicat de presa transmis la redactie.

Stiri pe aceeasi tema

Presedintele Iohannis refuza propunerile de ministri trimise de Dancila si vorbeste despre un nou Guvern

Ioana Badulescu

Gabriel Mutu a fost numit presedinte interimar al PSD Bucuresti, in locul Gabrielei Firea

Ioana Badulescu

Tariceanu sustine ca ofiteri ai unor servicii secrete straine s-ar fi aflat la DNA

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult