Daniel Horodniceanu
Breaking News

Daniel Horodniceanu este procurorul-sef al DIICOT, Klaus Iohannis a semnat decretul

Presedintele Klaus Iohannis a semnat, marti, decretul privind numirea lui Daniel Horodniceanu in functia de procuror-sef al DIICOT. Daniel Horodniceanu a fost propus la inceputul lunii aprilie pentru sefia DIICOT, iar decretul semnat de presedinte este ultima etapa procedurala pentru ca acesta sa-si inceapa munca in fruntea DIICOT.

Procedura de semnare a decretului de catre Klaus Iohannis vine dupa ce a cerut si primit inregistrarile de la audierile lui Horodniceanu la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM). Iohannis a  spus ca a fost multumit de materialul primit, insa tot a mai lasat ceva timp pana a semnat decretul de numire.

Cine este Daniel Horodniceanu 

Daniel Constantin Horodniceanu, procurorul şef al DIICOT Iaşi, a fost propus de ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, pentru a ocupa funcţia rămasă vacantă la şefia DIICOT după arestarea Alinei Bica.

Vezi si: Ce a spus Daniel Horodniceanu la audierile din cadrul CSM

Daniel Horodniceanu are 41 de ani si a fost ales de Cazanciuc dintre şase procurori care au depus dosarul pentru şefia DIICOT.

Horodniceanu are o vechime de 16 ani in functia de procuror, dintre care sase ani in functii de conducere, iar in prezent este procuror-sef al Serviciului Teritorial Iasi al DIICOT din anul 2012.

În mandatele sale, DIICOT Iaşi (în perioadele 2006-2009 şi 2012-2015) s-a remarcat prin numărul foarte mare de arestări şi percheziţii care au dus la destructurarea unor reţele de contrabandă cu tutun la graniţa dintre România şi Republica Moldova.

De asemenea, procurorul a fost formator in cadrul Institutului National al Magistraturii in probleme de etica si deontologie profesionala a magistratului, precum si formator in domeniul ascultarii copilului in cadrul procedurilor judiciare si in domeniul protectiei victimelor infractiunilor de violenta si trafic de persoane.

Horodniceanu a participat la numeroase forme de pregatire profesionala organizate in tara si in strainatate, mai spun oficialii Ministerului Justitiei, care adauga ca acesta este autor al mai multor articole de specialitate juridica. Totodata, procurorul a urmat „cursuri postuniversitare in domeniul dreptului penal, al eticii si deontologiei profesionale a magistratilor, protectiei victimelor infractiunilor de violenta si trafic de persoane, infractionalitatii informatice, consolidarii capacitatii sistemului judiciar din Romania de a face fata noilor provocari legislative si institutionale”.

HotWeek.ro este un site exclusivist, care militeaza pentru promovarea valorilor. Daca te-ai saturat de zvonuri si de „stiri bomba”, te asteptam sa revii pe hotweek.ro! Ne poti urmari si pe Facebook, Twitter sau Google Plus 

Stiri pe aceeasi tema

Ministerul Sanatatii. Transmiterea intracomunitara a Covid-19, o realitate. Cele mai expuse sunt persoanele peste 70 de ani

Cristiana Petrariu Bota

ANAF confirma datele de la Finante: Zeci de mii de firme nu au platit contributiile sociale

Ioana Badulescu

Romania ar putea restrictiona circulatia pe timp de noapte din cauza pandemiei

Teodora Badescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult