Darius Valcov a demisionat de la Finante: Sunt afectat, este vorba de munca depusa la minister. Sunt nevinovat

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota martie 15, 2015 23:38

Darius Valcov a demisionat de la Finante: Sunt afectat, este vorba de munca depusa la minister. Sunt nevinovat

Darius Valcov si-a prezentat demisia, duminica, de la Ministerul Finantelor Publice (MFP), decizie luata pentru a nu afecta imaginea Guvernului. Cateva ore mai tarziu, Darius Valcov a declarat in emisiunea Sinteza Zilei de la Antena 3 ca este nevinovat, insa a adaugat ca demisia sa este un gest cât se poate de normal în astfel de circumstante.Amintim ca Darius Vâlcov i-a înaintat, duminică, premierului Victor Ponta demisia din funcţia de ministru al Finanţelor, pentru acest post urmand ca premierul sa faca o nominalizare.

“Am fost vineri să dau o declaraţie în faţa procurorilor, acolo mi-am susţinut nevinovăţia, urmând ca mai departe să cunoaştem despre ce denunţ este vorba. Mi s-a luat o declaraţie, care a durat o jumătate de oră şi am plecat acasă.  Sunt afectat, este vorba de munca depusă la minister, la Parlament. Sunt nevinovat”, a spus Darius Valcov, la Antena 3.

Darius Valcov a mai spus ca l-a sunat pe Victor Ponta cu privire la demisia de la Finante, iar premierul i-a spus sa astepte pana duminica, cand vor avea o intalnire. Totodata, Valcov a mai spus ca Ponta l-a rugat sa finalizeze proiectul noului Cod Fiscal, aflat in lucru.

HotWeek.ro iti recomanda si: Ministrul Darius Valcov, pus sub urmarire penala. Ce spune Directia Anticoruptie

“Vineri seara l-am sunat pe domnul premier şi am spus că vreau să am o discuţie cu dumnealui pentru a-mi prezenta demisia. A spus că să avem o întâlnire duminică și astăzi la prânz am avut întâlnirea şi i-am prezentat demisia. Demisia mea reprezintă un gest cât se poate de normal în astfel de circumstanțe, pentru a nu afecta imaginea Guvernului și a României. Dânsul m-a rugat să finalizez lucrările la Codul de procedura fiscală”, a mai spus ministrul.

Despre citatia DNA, Darius Valcov a spus: “Mi s-a prezentat citaţia la ieşirea dintr-un studio. Am fost citat printr-un mesaj în timpul emisiunii. Am fost vineri să dau o declaraţie în faţa procurorilor, acolo mi-am susţinut nevinovăţia, urmând ca mai departe să cunoaştem despre ce denunţ este vorba. Mi s-a luat o declaraţie, care a durat o jumătate de oră şi am plecat acasă. Sunt afectat, este vorba de munca depusă la minister, la Parlament”, a mai spus Valcov.

Ministrul Finanţelor, Darius Vâlcov, este acuzat de trafic de influenţă, fiind suspectat că, în calitate de primar al oraşului Slatina, ar fi intervenit în favoarea unui om de afaceri în atribuirea unor contracte, cel din urmă promiţându-i 20 la sută din sumele încasate.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.