12 C
România
28 septembrie 2021
Darius Valcov a plagiat un sfert din teza de doctorat in finante fara sa indice vreo sursa, sustine ASE
Breaking News Politica

Darius Valcov a plagiat un sfert din teza de doctorat in finante fara sa indice vreo sursa, sustine ASE

Darius Valcov a plagiat un sfert din teza de doctorat in finante fara sa indice vreo sursa, a decis Comisia de Etica si Deontologie Profesionala de la Academia de Studii Economice (ASE). Rectorul ASE, Nicolae Istudor a declarat, luni, ca propune retragerea titlului de doctor al fostului ministru.

Comisia de Etica si Deontologie Profesionala (CEDP) a Academiei de Studii Economice Bucuresti (ASE) a analizat sesizarea de suspiciune de plagiat pentru teza de doctorat a lui Darius Valcov.

„A fost constituita o comisie tehnica, a analizat, a terminat raportul si l-a trimis la Minister. Propunerea ASE este de retragere a titlului”, a declarat rectorul ASE, Nicolae Istudor, pentru Mediafax.

Concluzia, potrivit raportului, a fost ca teza cuprinde o proportie ridicata de preluari de fragmente de text apartinand altor autori, „de cele mai multe ori cu reformulari relativ minore (inversiuni de cuvinte, utilizari ale unor sinonime, trunchieri ale unor fraze, adaugiri de cuvinte)”.

„49,72 pagini, reprezentand 23,45% din cele 212 pagini propriu-zise ale tezei de doctorat, respectiv 49,72% din cele 100 de pagini supuse analizei, sunt expresia unui caz de plagiat, asa cum este acesta definit de prevederile Legii 206/2004 aplicabile la data sustinerii publice a tezei de doctorat”, se arata in raportul Comisiei de Etica a ASE, scrie Ziare.com.

Decizia de plagiat a fost luata in data de 26 iulie 2019 de catre toti cei 11 membri prezenti, insa abia la finalul saptamanii trecute a fost facuta publica pe site-ul ASE.

Stiri pe aceeasi tema

Alegerile locale din iunie, intr-un singur tur de scrutin. PNL va face recurs la ICCJ

Cristiana Petrariu Bota

BERNADETTE SZOCS a castigat Liga Campionilor din tenisiul de masa feminin

Delia Ion

Traian Basescu este cetatean moldovean, la 6 luni de la depunerea cererii de cetatenie

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult