Amnistie fiscala. Pe cine favorizeaza masura PSD, cand principalul datornic la stat este chiar statul?
Economie

Firmele cu datorii la stat vor scapa de penalitati. Conditia: Pana la 31 martie 2016 sa achite datoria de baza

Datoriile firmelor la bugetul de stat vor fi sterse, potrivit unui proiect de act normativ postat pe site-ul Ministerului de Finnte. Mai exact, este vorba despre penalitatile firmelor, care ar urma sa fie sterse, insa in anumite conditii. In primul rand, firmele vor trebui sa-si achite datoria de baza pentru a putea beneficia de scutirea penalitatilor.

Astfel, firmele vor trebui sa indeplineasca doua conditii pentru a fi scutite de penalitati: pana la 31 martie 2016 vor trebui sa plateasca datoria de baza si apoi sa achite dobanzile. Este un fel de amnistie pentru dobanzi si penalitati.

Firmele aflate in insolventa nu vor putea beneficia de aceasta reducere a datoriei catre stat.

Ministerul Finantelor a publicat pe site-ul propriu Proiectul Ordonantei de urgenta privind acordarea unor facilităţi fiscale (documentul aici).

Documentul prevede ca firmele cu datorii bugetare restante la 30 septembrie 2015 vor putea plati sumele principale până la 31 martie 2016 fără să mai achite și penalitățile de întârziere, dar vor acoperi dobânzile aferente până la 30 iunie 2016.

Firmele cu datorii vor depune toate declaraţiile fiscale, potrivit vectorului fiscal, până la data înregistrării cererii de anulare a penalităţilor de întârziere, al cărei termen maxim este 30 iunie 2016.

Prin proiectul de act normativ Guvernul intenţionează să anuleze şi penalităţile de întârziere datorate şi neachitate la 30 septembrie 2015, aferente obligaţiilor de plată principale cu termene de plată anterioare acestei date şi stinse până atunci, cu condiţiile ca până la 31 martie firmele să stingă dobânzile aferente respectivelor obligaţii de plată principale şi să depună cererea de anulare a penalităţilor de întârziere până la 30 iunie 2016.

Stiri pe aceeasi tema

Acciza pe tigarile electronice. Noua taxa, inclusa in noul Cod Fiscal

Cristiana Petrariu Bota

Radulescu, BNR: Discutiile politice nu afecteaza deocamdata cursul de schimb. Dar vremea dobanzilor mici se termina

Ioana Badulescu

NOUA GRILA DE SALARIZARE 2016 – 2017. Contabilii au cresteri de 60%, directorii de scoli de 50%, farmacistii de 53%

Bogdan

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult