Externe

David Cameron si-a anuntat demisia, dupa Brexit: Regatul Unit este puternic. Ne pregatim sa negociem cu UE

Premierul britanic David Cameron si-a anuntat demisia, vineri dimineata, dupa referendumul care a decis iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana. Rezultatele finale oficiale arata ca 51,9% dintre alegatori au votat in favoarea Brexit-ului, adica pentru iesirea Marii Britanii din UE. Rata de participare la vot a fost de 72,2%. David Cameron a mai spus se cuvine ca un alt premier sa conduca tara si negocierile cu UE.

„Vointa britanicilor trebuie respectata, Regatul Unit este puternic. Trebuie sa ne pregatim pentru o negociere cu UE. Nu regret nimic, nu retrag nimic. Mi-am exprimat cu incredere dorinta ca tara noastra este mai de incredere in interiorul UE. Totusi, britanicii au luat o hotarare clara de a iesi din UE. Este in interesul national sa urmeze o perioada de stabilitate si apoi o alta conducere. Trebuie sa existe o noua conducere. Vom avea o intalnire cu cabinetul luni. Vom continua demersurile legislative, trebuie sa avem un nou prim-ministru. Trebuie sa vedem cand vor incepe procedurile legale de parasire a UE. Britanicii au luat o hotarare care trebuie respectata”.

Stiri pe aceeasi tema

BREXIT, RoNews.co.uk – Viitorul Marii Britanii se decide saptamana viitoare. Ce va vota Parlamentul de la Londra, cu doar cateva zile inainte de termenul pentru Brexit?

Cristiana Petrariu Bota

Intreprinderile din Ucraina ar putea intra pe piata din Romania

Cristiana Petrariu Bota

TVA pentru mii de firme din Marea Britanie se va schimba radical, in cazul unui Brexit dificil

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult