În cei doi ani de când s-a întors în România, David Timiș a fost delegat de tineret al României la ONU, a lucrat la L’Oreal și Google și a pus în practică inițiative de educare și dezvoltare antreprenorială a tinerilor. Întoarcerea în țară, după 5 ani la studii în Scoția și Franța, cu șederi mai scurte în India și China, a fost o întâmplare, spune el. Dar o întâmplare fericită care i-a deschis numeroase uși, scrie cariereonline.ro.
David are 25 de ani iar până la această vârstă a aflat câte ceva din toate, a lucrat și aici și dincolo și a ajuns în țări de pe trei continente. A făcut diplomație la ONU ca tânăr delegat pentru tineret din partea României, în perioada septembrie 2015 – septembrie 2016, a văzut și cum funcționează instituțiile europene – cât a fost intern la Consiliul Europei și cum se lucrează în sectorul public de la noi, la Ministerul Economiei, anul acesta. Printre companiile private trecute în CV-ul lui se află Mars, în Marea Britanie, L’Oreal și Google, în România. A fost însă și administrator de cămin la Glasgow și organizator de excursii și baby-sitter la Strasbourg.
În sectorul non-guvernamental intrase încă din timpul liceului făcut la Târgu Mureș, prin AIESEC, și a continuat cu LSRS, Rotaract, Aspire etc. Mai nou este și membru al hubului din București al Global Shapers Community, o inițiativă a World Economic Forum, dedicată tinerilor lideri. Are așadar experiență în toate cele trei sectoare – public, privat și non-guvernamental – o condiție a leadershipului în viitor, potrivit unui articol pe care îl citează în cadrul interviului. „Nu mai ajunge să fii specialist și atât, nişat pe ceva. Mi se pare că reînvie perioada umanistă a lui Leonardo da Vinci în care se caută oameni polimați – care au cunoștințe diverse și sunt talentați în mai multe domenii care pot sau nu să fie complementare.”
După anul intens în care, alături de Anca Agachi, a reprezentat tinerii români la Națiunile Unite și apoi a adus mesajele organizației internaționale aici, în 14 orașe, iar apoi a lucrat o perioadă la Ministerul Economiei, a decis să treacă în mediul privat pentru a continua de acolo același demers al pregătirii tinerilor pentru piața muncii și antreprenoriat. În prezent este mai ales managerul proiectului Atelierul Digital al Google și membru al comunității Global Shapers.
„La Google facem traininguri în digital marketing prin întâlniri față în față organizate în ţară, dar şi online, continuu, prin platforma gratuită lansată în aprilie. Rezultatele sunt remarcabile. Prin proiectul acesta scoate şi România capul în Centrul şi Estul Europei, printre ţările cu care ne comparăm în principal. Suntem cei mai buni după Polonia, la mică distanţă, ca număr de oameni pregătiți – zeci de mii de tineri în 6 luni, online și offline. Echipa are aproximativ 14 oameni – 7 traineri, 3 angajaţi ai Fundația LEADERS, contractaţi de noi, şi încă 3 din Junior Achievement. Recent am recrutat 10 studenți – ambasadori în facultăţi. O întreagă armată care lucrează împreună cu mine pe proiectul acesta.”
Articolul integral poate fi citit integral pe site-ul revistacariere.ro.