Ministrul Justitiei
Politica

De ce a refuzat ministrul Justitiei primii patru candidati pentru conducerea DNA

Se prelungeşte suspansul în privinţa şefiei DNA. O nouă procedură de selecţie va fi organizată în luna august deoarece cei patru candidaţi – trei procurori de DNA şi unul din Parchetul General – nu au reuşit să-l convingă pe ministrul Tudorel Toader că merită sa intre la conducerea DNA.

Motivul invocat de ministrul Toader pentru a trânti candidaturile a fost acela că procurorii Florentina Mirică, Marius Iacob, Elena Grecu (toţi din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie) şi Cristian Lazăr, de la Parchetul Curţii Supreme, nu au îndeplinit cerinţele necesare postului de şef al DNA.

Specialiştii acuză însă lipsa de transparenţă în procedura de selecţie. Mai exact, ministrul Justiţiei ar fi trebuit să precizeze din capul locului ce calităţi trebuie să aibă viitorul şef de la anticorupţie.

La rândul lui, profesorul de drept constituţional Ioan Stanomir susţine că respingerea candidaturilor la şefia DNA demonstrează că ministrul Tudorel Toader este înainte de toate un om politic, iar asta a cântărit decisiv în decizia sa.

Pe de altă parte, Stelian Tănase crede că Puterea caută un candidat loial, care să nu creeze probleme.

O nouă procedură va avea loc în perioada 6 august – 6 septembrie, interviurile pe care procurorii candidaţi le vor susţine cu ministrul Tudorel Toader fiind programate în perioada 3 – 5 septembrie. Candidaţii pot depune cereri de înscriere până în data de 24 august inclusiv. Lista procurorilor care îndeplinesc condiţiile legale de participare la selecţie şi programarea interviurilor se vor anunţa în 29 august.

Related posts

CONGRES PMP: Basescu candideaza la conducerea PMP

Lucy Ionesco

Va candida Tariceanu la alegerile prezidentiale din 2019?

Ioana Badulescu

Raluca Turcan preia conducerea interimara a PNL, Predoiu si-a anuntat candidatura pentru presedintia partidului

Lucy Ionesco

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult