Articole promovate

De ce apare anemia: Cauze, prevenție și tratament

Anemia este o problemă manifestată în diverse forme care afectează anual milioane de persoane, în special femei, ca urmare a scăderii progresive a numărului de globule roșii, lucru ce determină oxigenarea superficială a celulelor care se manifestă diferit de la o persoană la alta. Una dintre soluțiile de remediere ale acestei afecțiuni este administrarea de suplimente cu fier care, realizată în conformitate cu nevoile pacientului, poate regla producția de globule roșii.

Ce este anemia

Anemia este o afecțiune complexă și foarte frecventă, care poate avea o manifestare diferită de la o persoană la alta, ceea ce o face dificil de identificat fără investigații medicale amănunțite. Cauzele pot fi variate, ceea ce înseamnă că și variantele de tratament trebuie adaptate la principalul factor care a condus la scăderea periculoasă a hemoglobinei. Un număr prea mic de globule roșii rezultă o cantitate insuficientă de oxigen în sânge, ceea ce afectează în mod direct funcții și sisteme vitale ale organismului.

Principale categorii de risc

Deși este o afecțiune care apare indiferent de vârstă, cele mai predispuse spre a dezvolta anemie sunt femeile însărcinate, cele care alăptează sau cele care se confruntă cu dereglări menstruale severe. Copiii sub cinci ani și vârstnicii pot de asemenea dezvolta mai ușor carențe de fier și vitamine care culminează în stări anemice variate ca intensitate.

Cauzele anemiei

Un număr mic de globule roșii poate fi rezultatul unui deficit sever de fier sau de vitamine, ca urmare a unei alimentații nesănătoase sau a unor probleme gastrointestinale care împiedică asimilarea corectă a acestor nutrienți. Totodată, anemia este o problemă care poate fi transmisă genetic sau care apare în urma pierderii unei cantități mari de sânge, situații în care se impune derularea unui tratament personalizat.

Primele simptome ale anemiei

Anemia este una dintre afecțiunile care se dezvoltă și atacă silențios, simptome evidente apărând abia într-un stadiu avansat al bolii. De aceea este important să faci periodic analizele de rutină pentru a verifica nivelul de fier din sânge și să urmărești cu atenție fiecare semnal pe care ți-l oferă corpul tău. Printre cele mai frecvente simptome care pot indica o problemă de acest tip se numără:

  • Oboseală sau slăbiciune excesivă;
  • Paliditatea pielii sau a mucoaselor;
  • Slăbiciune musculară și dificultate de respirație;
  • Amorțeală sau senzație de frig la nivelul mâinilor și picioarelor;
  • Dureri de cap, amețeală și dificultăți de concentrare;
  • Palpitații sau senzația de bătăi neregulate ale inimii;
  • Scăderea poftei de mâncare și pierderea bruscă în greutate etc.

Soluții de tratament

Pentru a trata anemia este important să cunoști cu exactitate cauza problemei și să acționezi în consecință. Curele cu vitamine și minerale sunt o soluție foarte benefică în acest sens, la fel și suplimentele îmbogățite cu fier. Dacă problema este cauzată de o boală cronică, se impune tratamentul acesteia cu medicația corespunzătoare pentru a combate simptomele anemiei, iar în cazuri severe se apelează la transfuzia de sânge pentru a suplimenta artificial numărul de globule roșii.

Go Vita este locul în care vei găsi o varietate de suplimente cu fier, în formule și concentrații variate în așa fel încât să găsești cu ușurință varianta potrivită pentru tine, conform recomandărilor medicului tău. Diverse, sigure, testate și la prețuri foarte accesibile, suplimentele Go Vita reprezintă una dintre cele mai eficiente și simple metode prin care poți ține sub control și chiar trata diverse condiții medicale, pe cont propriu.

Schimbările mici din rutina de zi cu zi te ajută să elimini factori majori de risc din viața ta. Alimentează-te și hidratează-te corect, odihnește-te, fă sport și administrează suplimente adaptate nevoilor tale pentru a susține sănătatea organismului tău!

Articole asemănătoare

Proteza fixă pe implanturi – TOTUL despre procedură și recuperare

Lucy Ionesco

Când sunt necesare serviciile medicale de ortopedie

Lucy Ionesco

Vizita în cabinetul medical: prevenţie, diagnostic şi tratament

Ioana Badulescu