14.4 C
România
27 octombrie 2020
Politica

De ce Bucurestiul nu e pregatit de iarna nici macar pe hartie, desi primarul Sava sustine contrariul

Bucureștiul nu este pregătit de iarnă, nici măcar pe hartie!Potrivit unei analize publicate pe site-ul Bucuresti FM, in primul rând, regia de termoficare abia îsi trage sufletul, caloriferele sunt recitârându-se cu greu de la o zi la alta, din cauza datoriilor istorice către ELCEN si ale acestuia din urmă către ROMGAZ. 

Si asta in ciuda eforturilor financiare pe care Municipalitatea le-a făcut, în ultimul timp, pentru a plăti câte ceva din această datorie. Singura speranță a celor de la RADET si a 1,5 milioane de bucureșteni care depind de termoficare este ca iarna să nu fie prea grea si țevile prin care se distribuie agentul termic să nu crape prea tare.

Parada tramvaielor 2Regia de transport public va avea probleme mari cu tramvaiele si troleibuzele, care sunt foarte vechi, dacă iarna va fi grea.

Pe de altă parte, rămân deschise o serie de lucrări mari, precum Iancului, Pantelimon, Bulevardul Liviu Rebreanu, Magistrala 5 de Metrou sau Piața Sudului.

Piata Sudului3Îi rog pe cei care circulă zilnic prin zona Big Berceni să încerce să îsi închipuie cum va arăta traficul la Piața Sudului, atunci când Soseaua Olteniței, Calea Văcărești si strada Nitu Vasile vor fi înghețate de zăpada împinsă de pluguri la marginea carosabilului.

Acelasi exercițiu l-ar putea incerca si cei care tranziteaza zilnic zona Eroilor.

In această iarnă, autoritățile nu vor putea ridica masinile Plug 2parcate neregulamentar, chiar dacă acestea blochează intervenția utilajelor de dezapezire sau chiar mijlocul vreunei intersecții. Există o hotărâre de instanță care spune că ridicarea mașinilor parcate ilegal este … ilegală!!!

Nu mai vorbim despre situația semaforizării din Capitală, care înregistrează daune majore, la cea mai mică ploaie sau chiar fără aceasta.

Imaginați-vă ce se va întâmpla când va cădea prima zăpadă, In condițiile in care seful Administrației Străzilor ii informa aseară pe Primarul Interimar că nu este nimic de făcut in aceasta privinta, deoarece acestea sunt vechi si se strică usor.

Iarna – zapada trotuareDesigur, marele sef nu a pomenit nimic despre milioanele de euro cheltuite, din banul public, de către Administrația Străzilor pentru „semnalizare verticală”, adică stoluri, pentru sistemul inteligent de management al traficului sau pentru a placa cu piatră naturală trotuarele mai multor bulevarde din Centrul Bucurestiului.

Iată doar câteva fapte si date care arată clar că, dincolo de rapoartele bombastice ale unor responsabili de la Primăria Capitalei, nu suntem pregătiți de iarnă, nici măcar pe hârtie.

Sursa: Bucuresti FM

Stiri pe aceeasi tema

Ce spun analistii politici despre mandatul lui Iohannis, dupa articolul din saptamanalul german Der Spiegel

Cristiana Petrariu Bota

Varujan Vosganian si Ion Ariton vor putea fi urmariti penal. Decizia finala o va da, insa, plenul Senatului

Cristiana Petrariu Bota

Presedintele Iohannis si premierul Ciolos, discutii inainte de primul Consiliu European pe tema Brexit

Bogdan

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult