De ce l-a exclus Regele Mihai pe Principele Nicolae din linia de succesiune la tron

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota august 10, 2015 19:17

De ce l-a exclus Regele Mihai pe Principele Nicolae din linia de succesiune la tron

Veste neasteptata de la Casa Regala a Romaniei. Regele Mihai l-a exclus pe nepotul sau, principele Nicolae, din linia de succesiune la tron. Familia Regala si societatea romaneasca vor avea nevoie de o carmuire sub semnul modestiei, bine cumpanita, cu principii morale.

Regele Mihai a semnat la 1 august un document prin care i-a retras nepotului sau Nicolae, fiul Principesei Elena, titlul de “Principe al Romaniei” si calificativul de “Alteta Regala”, anunta secretariatul Casei Regale intr-un comunicat. De asemenea, Regele l-a exclus pe Nicolae din Linia de Succesiune la Coroana Romaniei, in conditiile in care Printul Nicolae era al treilea mostenitor al tronului, dupa Principesa Margareta si Principesa Elena (mama sa).

Fostul principe Nicolae a parasit deja Romania, luni dimineata, el fiind al treilea pe linia de succesiune a Casei Regale.  Consilier al casei regale explica de ce Regele Mihai l-a exclus pe favoritul sau din linia de succesiune la tron: Nepotrivire de idei intre idealurile principelui Nicolae si privatiunile cerute de apartenenta la Casa Regala. Proiectele de ecologie, tineri, business sunt lucruri pe care nu le putea face.

Printul Nicolae, exclus din linia de succesiune de Regele Mihai

Un consilier al Casei Regale a declarat luni pentru Digi24 ca retragerea titlului de Principe al Romaniei “nu a fost o pedeapsa” pentru Principele Nicolae, iar acesta a fost “in asentiment” cu Regele Mihai cand suveranul Casei Regale l-a exclus din Linia de Succesiune la Coroana Romaniei.

Ioan Luca Vlad, consilier privat onorific al familiei regale pe probleme internationale, a spus ca Principele nu s-a adaptat la rigorile cerute de pozitia ocupata: “nepotrivire de idei intre idealurile principelui si privatiunile cerute de aparteneta la Casa regala”.

Consilierul Casei Regale a mai spus ca “Printul Nicolae nu a facut ceva anume. E o decizie luata pentru viitor si nu o pedeapsa”, iar “Regele Mihai a luat decizia cu o anumita tristete”.

Oficialul Casei Regale a adaugat ca “rolul de Principe presupunea implicarea totala, 24 de ore din 24”, iar “cand esti in public ca reprezentant al Casei Regale trebuie sa ai o anumita atitudine, sa suporti anumite privatiuni”.

Intrebat daca proiectele in care se implicase Principele Nicolae nu au fost suficient, Ioan Luca Vlad a spus ca “A fost prea mult pentru el” si a adaugat ca acesta isi poate continua proiectele in privat – in cadrul unor firme sua ONG-uri din strainatate.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.