De ce nu a semnat Basescu raportul de demitere a lui Florian Coldea de la SRI

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota februarie 25, 2015 13:07

De ce nu a semnat Basescu raportul de demitere a lui Florian Coldea de la SRI

Traian Basescu a dezvaluit marti seara, in emisiunea moderata de Catalin Striblea la B1 TV, ca a avut scris decretul pentru demiterea generalului SRI, Florian Coldea, explicand totodata care au fost motivele pentru care nu l-a semnat. Fostul sef de stat a precizat ca a primit un alt raport care i-a aratat o alta realitate decat cea intuita initial, noul raport neconfirmandu-i presupunerea ca in aparitia fotografiilor cu Elena Udrea si Alina Bica de la Paris au fost servicii romanesti si a adaugat ca totul a fost un joc politic.

Florian Coldea era la acel moment adjunctul fostului sef Serviciului Roman de Informatii (SRI), George Maior.

HotWeek.ro iti recomanda si: Ce ascunde generalul Florian Coldea? Dezvaluiri facute de un fost ofiter SRI

“Am avut decretul scris, doar ca nu l-am semnat, dar am primit un alt raport al Serviciului in doua saptamani care imi arata o alta realitate decat cea intuita initial. El (decretul, n.r.) a fost scris si eu am spus: vreau un raport. Daca raportul imi confirma presupunerea ca sunt servicii romanesti, as fi semnat decretul, era evident ca era un joc politic… dar primind un raport, strict secret – de la mine nu veti scoate niciodata secrete de stat si ce s-a discutat in cabinetul meu – eu nu pot incalca legea”, a raspuns Traian Basescu.

Traian Basescu a mai spus ca “raportul trebuie secretizat, pe continut. Nu neaparat pentru relatiile noastre internationale, dar pentru intern e deplin justificata secretizarea raportului. (…) Nu am cum sa dau niciun element din raport. Un raport strict secret, nu va pot spune din el niciun cuvant. (…) Nu cred ca poate fi desecretizat, cel putin in urmatorii zece ani”.

Te-ar putea interesa si: ADEVARUL DESPRE SRI. Averea generalului Florian Coldea depaseste 25 de milioane de euro?

Intrebat daca raportul era convingator, Basescu a raspuns ca “Da”si a adaugat: “Am cerut la Juridic sa imi faca decretul, sub rezerva semnarii daca nu primesc un raport convingator. Raportul a fost foarte convingator si nu implica SRI” si niciun alt serviciu, a sustinut el.

Intrebat daca e posibil sa fi fost un filaj particular, Basescu a raspuns ca “Nu a spus nimeni neaparat ca a fost o agentie particulara, ca a fost o agentie de stat, v-am spus doar ca a fost un raport”.

Foto: cotidianul.ro

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.