2.1 C
România
24 octombrie 2021
Legea alegerilor parlamentare, adoptata. Vot pe liste si un numar mai mic de parlamentari,
Alegeri Politica

De ce nu accepta UDMR alegeri locale in doua tururi

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a explicat, la RFI, de ce nu accepta Uniunea alegeri locale in doua tururi de scrutin. Potrivit lui Kelemen Hunor, UDMR nu poate accepta modificarea legii alegerilor locale cu trei luni inainte de scrutin, deoarece regulile nu pot fi schimbate in timpul jocului.

„Până în 2012 am avut două tururi de scrutin, deci pe noi nu ne deranjează dacă e într-un singur tur sau dacă sunt două tururi de scrutin. Dacă am stabilit regulile jocului anul trecut în mai, 90% dintre membrii Parlamentului au votat pentru această formulă, 89% mai exact şi suntem cu trei luni înainte de alegeri, mai există şi o hotărâre a Curţii Constituţionale din 2012, care vorbeşte despre un lucru extrem de discutabil de altfel, dar totuşi este o hotărâre în vigoare, care spune că nu se poate modifica legislaţia electorală cu un an înainte de alegeri, atunci trebuie să acceptăm această realitate”, a afirmat Kelemen Hunor la RFI.

AFLA AICI ULTIMELE NOUTATI DESPRE ALEGERI

„Trebuie să spunem că nu acceptăm schimbarea regulilor jocului în timpul jocului. Dacă acceptăm să schimbăm în februarie-martie cum se vor organiza alegerile locale în 2016, atunci de ce nu mai facem o schimbare cu o săptămână înainte de alegeri sau înainte de alegerile parlamentare cu o săptămână de ce nu mai introducem un alt sistem de vot?”, se întreabă liderul UDMR.

Stiri pe aceeasi tema

Mesajul de 1 Martie al presedintelui Iohannis: Martisorul, un simbol care ne aduce aminte sa apreciem lucrurile mici

Cristiana Petrariu Bota

Elena Udrea a scris o carte in care vorbeste despre momentul arestarii: I-am rugat sa plece sa nu ma gaseasca politistii cu ei

Cristiana Petrariu Bota

Pozitia PSD dupa negocierile cu premierul Ciolos pe tema alegerilor in doua tururi

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult