Traian Basescu
Politica

De ce nu s-a retras Traian Basescu din politica

Fostul presedinte Traian Basescu a explicat, intr-un interviu acordat ziare.com, motivul pentru care nu s-a retras din politica. Basescu spune ca in cele patru luni in care nu s-a implicat in politica, a constatat ca a ramas in actualitate, iar atacurile au continuat chiar, motiv pentru care a decis sa se bata pentru mandatele sale si sa lupte pentru ce a facut pana atunci.

„Am incercat. Am stat aproape patru luni si n-am spus nimic. Insa am vazut ca de dimineata pana seara tot eu eram actorul principal. Chiar si acum sunt responsabil de toate relele. Orice borfas care a fost condamnat corect vine la televizor si spune ca s-a ocupat Basescu de dosarul lui. Asta-i moda”, a spus Traian Basescu.

Basescu a luat decizia sa revina in prim-planul politicii romanesti pentru a continua ce a inceput, dupa ce a constatat ca nu merge „cu stop si de la capat”.

„Insa, am stat patru luni si am vazut ca tot raman in actualitate, atacurile continuau si erau tot mai negative. Si atunci am zis de ce sa nu ma bat pentru mandatele mele si pentru a incerca sa pastrez ce s-a facut? Trebuie sa se vada ce a fost pozitiv. Sa continuam de unde am ramas. Cu stop si de la capat nu merge. Nu e o solutie”, a spus Basescu.

Intrebat ce va face daca va ajunge senator, Basescu a precizat ca se va ocupa de legislatie, in conditiile in care detine deja din experienta capacitatea de negociere. Prioritare vor fi legile de siguranta nationala si de functionare a serviciilor de informatii.

„Ma voi ocupa de legislatie. O sa am capacitatea de negociere care vine din experienta. De exemplu, nu vad de ce n-am scoate de la sertar legile sigurantei nationale si ale serviciilor de informatii care au fost lucrate la Cotroceni cu reprezentanti ai serviciilor si cu asistenta britanica. In aceste legi, controlul parlamentar pentru serviciile de informatii era mult mai puternic. Aceste legi definesc mult mai clar ce inseamna siguranta nationala si care sunt zonele de actiune a serviciilor secrete.

Aceste legi prevad demilitarizarea serviciilor secrete. Acum, orice blestematie se face, ea se opreste la procurorii militari. A fost un set legislativ complet pentru domeniul sigurantei nationale. Nu sustin acum ca proiectele depuse in 2007 nu mai trebuie revizuite pe ici pe colo, dar in momentul de fata, functionam pe o lege din 1991. Aceasta e depasita de mult. Trebuie sa revizuim toata legislatia de siguranta nationala si de functionare a serviciilor de informatii”, a mai spus Basescu.

Interviul integral poate fi citit pe site-ul ziare.com

Vezi si: Basescu: La noi ca la nimeni. Mai avem mult de lucrat pana vom deveni o democratie consolidata

Basescu, nemultumit ca Turcia a oferit in schimbul unei moschei la Bucuresti, o capela la Istanbul

 

Stiri pe aceeasi tema

Codrin Scutaru: Exista un clivaj intre angajatii din sectorul public si cei din privat. Nu putem cere performanta pentru salarii mizere

Bogdan

Dragnea, intr-o conferinta de presa la Neptun: Sistemul de justitie nu trebuie sa se invarta in jurul lui Iohannis, Kovesi sau Lazar

Ioana Badulescu

PNL propune ca firmele private sa acorde al 13-lea si al 14-lea salariu

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult