De ce nu trebuie sa iei medicamente si sa consumi lapte, branza sau alcool

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota aprilie 13, 2016 17:09
Warning: A non-numeric value encountered in /home3/hotweek/public_html/wp-content/themes/allegro-theme/functions/other.php on line 93

De ce nu trebuie sa iei medicamente si sa consumi lapte, branza sau alcool

Persoanele care iau medicamente trebuie sa aiba in vedere ca nu trebuie sa consume unele alimente sau bauturi, deoarece interactioneaza intr-un mod negativ si chiar pot creste toxicitatea medicamentelor. Atentionarea face referire la produsele lactate si la bauturile alcoolice. 

Astfel, asocierea medicamentelor antidepresive (inhibitori ai monoaminooxidazele – IMAO) cu branzeturile fermentate (cascaval, telemea, burduf, camembert, roquefort), vinul (in special cel rosu) si berea pot declansa crize severe de hipertensiune arteriala datorita unor amine biogene (tiramina, histamina) care determina eliberarea de catecolamine (noradrenalina, adrenalina).

Cu ce pastile nu trebuie asociate laptele si produsele lactate (iaurt, branza)

Acestea nu trebuie consumate cand se administreaza antibiotice (in special tetraciclinele), deoarece ionii de calciu, magneziul si fierul (aluminiu) continute in lapte impidica absorbtia tetraciclinelor din tractusul digestiv.

Iti recomandam: Acesta este cel mai bun antibiotic natural. Tratamentul cu hrean vindeca sinuzita si reumatismul

Ghimbir cu miere si lamaie, tratamentul minune pentru raceli, infectii si inflamatii

Suplimentele alimentare cu fier si medicamentele antiacide blocheaza de asemenea absorbtia tetraciclinelor daca sunt luate concomitent. In aceste cazuri se recomanda administrarea tetraciclinelor la intervale de timp de 2-3 ore de la consumul laptelui, produselor lactate, suplimentelor cu fier sau medicamentelor antiacide.

Cu ce medicamente nu trebuie asociat alcoolul

Creste toxicitatea medicamentelor utilizate in tratamentul maladiilor cardiace, hepatice, neurologice. Alcoolul nu trebuie consumat nici cand se administreaza paracetamol. Pe de alta parte alcoolul inactiveaza unele medicamente cum sunt penicilinele (penicilina G, V, amoxacilina, ampicilina, oxacilina). Nu afecteaza insa activitatea tetraciclinei, gentamicinei, kanamicinei, cloramfenicolului.

Este interzisa asocierea medicamentelor sedative (somnifere, tranchilizante, antiepileptice, antidepresive) cu alcoolul.

Sursa: sfatulmedicului.ro

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.