azil de batrani
Recomandari

De ce sa apelezi si tu la serviciile oferite de un azil de batrani

Sa alegi un azil de batrani este un lucru destul de dificil mai ales atunci cand trebuie sa alegi un cadru de viata adaptat pentru o persoana care sufera si de anumite boli. Profesionistii care isi ofera serviciile la un azil de batrani dispun de toate abilitatile necesare si de toate cunostintele si informatiile, pentru ca persoana in varsta importanta din viata ta sa fie tratata asa cum trebuie in ultimii ani din viata sa.

Echipa de la un camin de batrani raspunde tuturor nevoilor si solicitarilor tale. Decizia de a plasa un parinte mai in varsta intr-un camin de batrani este o decizie destul de greu de luat. Cel mai adesea insa, este o etapa indispensabila, necesara atunci cand un parinte nu se mai poate deplasa si are nevoie de asistenta permanenta.

Poate sa fie luata atunci cand un copiii nu mai au forta necesara sau timpul de a se ocupa de parinti la ei acasa. Dar atunci anumite sentimente de indoiala si de culpabilitate isi pot face aparitia.

Apar o mie de intrebari- exista solutii adaptate pentru tatal meu care sufera de Alzheimer? Mama mea sufera de dementa, oare la un azil de batrani va fi tratata asa cum trebuie? Oricare ar fi intrebarile sau indoielile tale, specialistii de la un azil batrani vor sti cum sa raspunda intrebarilor tale si sa te linsteasca si insoteasca in demersurile tale.

In acest fel, nu vei mai fi singurul care iti vei sustine parintele. Solitudinea celui care are grija de un parinte mai in varsta sau bolnav, cu siguranta ca o stii si tu. Trebuie sa ii faci de mancare, curatenie, sa il ingrijesti, sa ij faci cumparaturile, sa il ajuti sa faca vizite la medic…. Trebuie de asemenea sa faci fata agresivitatii, deprimarii sale sau temerilor sale, sa iti faci griji din cauza dezorientarii sale si sa ai grija si de finantele sale. Este un lucru foarte greu deci mai ales atunci cand nu ai niciun sprijin.

Apeland insa la un camin de batrani, toate aceste lucruri sunt rezolvate.

Dar, pentru a face cea mai buna alegere, va trebui sa tii cont de unele lucruri- starea sa de sanatate, nivelul de dependenta, sectorul geografic, veniturile personale, asteptarile tale de la o astfel de institutie, si dorintele tale! Nu toata lumea are aceleasi asteptari si dorinte.

In orice caz, va trebui sa se aleaga o insitutie la care se ajunge usor, care sa nu fie foarte departe de fosta sa casa sau in apropiere de mijloacele de transport in comun. In caz contrar, vizitele vor deveni mai dificile si vor avea drept consecinta izolarea persoanei in varsta dupa un anumit timp.

Alegand un camin de batrani pot sa ai si siguranta unui spatiu generos, pentru ca rezidentii sai sa nu se simta ca in inchisoare, un loc unde curatenia si siguranta sunt cele mai importante lucruri. Conditiile de igiena optima si de siguranta sunt asigurate de profesionisti.

Daca esti in cautarea unui camin de batrani in zona Bucuresti, poti apela cu incredere la IacobCare Senior Center, un loc linistit, situat in comuna Dragomiresti Vale jud Ilfov, la un pas de zgomotosul Bucuresti.

Caminul isi desfasoara activitatea intr-o cladire de aprope 900 mp, 18 dormitoare noi si moderne, de cate 2 si 3 locuri fiecare. In fiecare dormitor se afla un grup sanitar. Situat pe un teren de 1500 mp, centrul beneficiaza de o curte generoasa.

Stiri pe aceeasi tema

Covid-19 ne afectează și sănătatea orală – Dr. Andrei Constantinovici, despre manifestările dentare corelate Covid-19

Ce este un credit de vacanță?

Top 3 solutii eficiente de incalzire a locuintei

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult