De Paste, beneficiarii serviciilor sociale din sectorul 6 isi expun creatiile in ateliere traditionale
Life

De Paste, beneficiarii serviciilor sociale din sectorul 6 isi expun creatiile in ateliere traditionale

Ouă încondeiate, coşuleţe ornamentale, obiecte cu teme pascale din lemn şi ipsos. Acestea sunt micile creaţii ale beneficiarilor de servicii sociale din Sectorul 6 care îşi propun să serbeze, astfel, Săptămâna Mare şi minunea Învierii Domnului.

În cadrul atelierelor organizate astăzi, 2 aprilie 2018, la Centrul de Recreere şi Dezvoltare Personală Conacul Golescu-Grant, copiii şi adolescenţii din comunitate, îndrumaţi de specialişti, au învaţat tehnici de încondeiere a ouălor şi tradiţii româneşti, specifice Sărbătorii Paştelui.

Au fost prezenți beneficiarii cursurilor de abilitare şi petrecere a timpului liber pe care Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 le oferă în mod gratuit micuţilor din comunitate, interesaţi să înveţe lucruri noi. Tehnicile de educaţie nonformală aplicate în cadrul procesului educaţional au rol de stimulare a intuiţiei şi spiritului de iniţiativă, contribuind la formarea personalităţii şi descoperirea propriilor aptitudini.

La rândul lor, beneficiarii Centrului de Consiliere Psihosocială Persoane cu Dizabilităţi se reunesc miercuri, 4 aprilie 2018, în aceeaşi locaţie, pentru a cânta şi a dansa împreună.
Sub îndrumarea specialiştilor în dans şi muzicoterapie, cei 20 de beneficiari ai centrului, alături de susţinători şi alţi membri de familie, au pregătit momente artistice dedicate Paştelui şi spiritului de solidaritate care îi apropie pe toţi creştinii ortodocşi.
Cei prezenţi vor avea ocazia de a admira obiecte ornamentale de Paşte, confecţionate manual de către persoanele cu dizabilităţi din Sectorul 6, în cadrul atelierelor terapeutice.
Gazdă a evenimentelor, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 a pregătit surprize pentru fiecare participant.

Stiri pe aceeasi tema

Eli Roman dezvaluie de ce i s-a facut rau in direct la Realitatea TV

Cristiana Petrariu Bota

ROMANII AU TALENT FEBRUARIE 2019. Ana Maria Pantaze a luat biletul de aur catre semifinala Romanii au Talent. VIDEO

Cristiana Petrariu Bota

De ce femeile de peste 40 de ani au fundul plat

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult