MAI este pregatit sa intervina cu 20.000 de politisti, pompieri si jandarmi in conditiile inrautatirii vremii
Social

De Paste, peste 50.000 de angajati ai MAI vor asigura ordinea publica la biserici si in zonele turistice

De Paste, peste 50.000 de angajati ai Ministerului Administratiei si Internelor (MAI) vor asigura ordinea publica in zonele aglomerate, la biserici si in zonele destinate turismului. Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, comisar șef de poliție Monica Dajbog, a prezentat, vineri, masurile dispuse pentru menținerea ordinii și siguranței publice cu ocazia Sărbătorilor Pascale.

Astfel, la nivelul Ministerului Afacerilor Interne au fost stabilite responsabilitățile efectivelor mobilizate în zilele următoare, când, așa cum știți, vor avea loc mai multe evenimente importante: sărbătorirea Paștelui, ortodox și catolic, deschiderea sezonului estival și începerea vacanței de primăvară.

Ministrul afacerilor interne, Carmen Daniela Dan, a cerut ca, în aceste zile – libere pentru majoritatea românilor – principalele priorități ale structurilor Ministerului Afacerilor Interne să fie:
• Protejarea comunităților și a vieții oamenilor
• Prevenirea și combaterea faptelor ilegale
• Asigurarea unui trafic fluent în punctele de trecere a frontierei
• Asigurarea intervenției eficiente în situațiile de urgență
• Prevenirea accidentelor grave și menținerea fluenței circulației.

În perioada sărbătorilor, la nivel național, vor fi la datorie peste 50.000 de angajați ai MAI, media zilnică fiind de peste 25.500 de polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră și pompieri, care vor acorda o atenție sporită zonelor aglomerate, stațiunilor turistice și celor peste 18.000 de lăcașuri de cult unde se preconizează un aflux de persoane.
În aceste zile, în întreaga țară sunt programate aproximativ 900 de manifestări religioase de amploare și evenimente cultural-artistice și sportive la care se așteaptă peste 1,2 milioane de persoane.

Echipajele de ordine publică ale Poliției vor fi suplimentate cu 22 % față de dispozitivele curente, astfel încât să asigure protecția cetățenilor, precum și prevenirea și combaterea infracțiunilor, inclusiv a faptelor antisociale specifice aglomerărilor de persoane.

De asemenea, echipe specializate de polițiști vor asigura intervenția operativă în cazul sesizărilor primite de la populație și în situația producerii unor incidente.

Tot pentru protejarea cetățenilor, polițiștii au desfășurat în această săptămână, împreună cu alte autorități ale statului, 500 de acțiuni pentru verificarea legalității activităților comerciale, ținând cont de faptul că o dată cu apropierea Paștelui aceste activități se intensifică semnificativ și există riscul de a avea pe piață produse expirate sau contrafăcute. Controalele au avut loc în special în piețe și târguri agroalimentare, în scopul depistării comercianților care nu respectă reglementările legale din domeniu și pun în pericol sănătatea oamenilor.

În urma acestor acțiuni de control au fost constatate 2.457 de contravenții și au fost aplicate amenzi în valoare de 67.280 de lei.

Stiri pe aceeasi tema

Sistemul informatic pentru cardul de sanatate are din nou probleme

Ioana Badulescu

Scoli inchise in Bucuresti si Ilfov din cauza drumurilor inzapezite si viscolului – UPDATE

Cristiana Petrariu Bota

Victor Ponta audiat la DNA in dosarul cumnatului sau, Iulian Hertanu

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult