De Sfantul Andrei si de 1 decembrie 2016, romanii vor avea 5 zile libere! Un angajat din 10 isi ia concediu prelungit

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota noiembrie 22, 2016 19:08

De Sfantul Andrei si de 1 decembrie 2016, romanii vor avea 5 zile libere! Un angajat din 10 isi ia concediu prelungit

Sfarsitul lunii noiembrie aduce un concediu prelungit pentru romani. Minivacanta de Sfantul Andrei (30 noiembrie) si Ziua Nationala (1 decembrie) este in acest an o ocazie potrivita pentru ca aproximativ un angajat din 10 (12%) sa isi ia concediu prelungit, profitand de 5 zile libere. Asta arata un studiu realizat de ISRA Center Marketing Research.

In special persoanele cu studii superioare (21%) si bucurestenii (27%) au decis sa-si extinda concediul pe toata perioada finalului de saptamana. Pe de alta parte, aproximativ o treime dintre angajati (36%) vor ramane in vacanta doar in cele 2 zile libere legale. Persoanele cu venituri mici sunt mai retinute privind prelungirea concediului, limitandu-se la sarbatorile legale. Totodata, jumatate dintre angajati sunt inca nehotarati (47%).

Doar 9% dintre romani sunt hotarati privind destinatia concediului de la finalul toamnei. Cei mai multi dintre cei decisi vor ramane insa in localitate (63%). Restul (36%) se orienteaza cu precadere catre destinatii montane din tara, Valea Prahovei si Brasov fiind cele mai cautate regiuni. De asemenea, minivacanta este un moment bun pentru a vizita parintii sau rudele din alta localitate.

ISRA Center Marketing Research a realizat un studiu de piata de tip cantitativ despre preferintele de vacanta ale romanilor cu varste cuprinse intre 18-64 de ani, din mediul urban mediu si mare.

In vacanta de iarna, tarile mediteraneene atrag cei mai multi romani, conform studiului. Desi au mai ramas doar cateva saptamani pana la vacanta de Craciun si Anul Nou, doar 14% dintre romanii din mediul urban s-au hotarat unde isi vor petrece concediul. Majoritatea celor care au decis deja vor pleca catre destinatii din tara (42%) sau strainatate (14%).

Muntele ramane optiunea favorita pentru cei ce aleg sa ramana in tara. in schimb, tarile mediteraneene precum Italia, Grecia si Spania sunt destinatiile preferate de majoritatea celor hotarati sa-si petreaca vacanta in afara tarii.

Studiul a fost realizat in luna octombrie 2016 pe un esantion de 1.009 respondenti, reprezentativ pentru populatia din zona urbana (orase peste 50.000 de locuitori), cu varsta intre 18 si 64 de ani. Datele au fost culese prin intermediul unui studiu cantitativ, prin metoda interviurilor fata in fata.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.