-2.4 C
România
5 decembrie 2021
Debransarea de la caldura devine imposibila. Ce prevede noua lege a energiei termice
Social

Debransarea de la caldura devine imposibila. Ce prevede noua lege a energiei termice

Debransarea de la caldura va deveni imposibila, dupa ce va intra in vigoare noua lege a energiei termice. Potrivit economica.net, romanii care locuiesc la bloc nu vor mai putea sa se debranseze de la sistemul centralizat de furnizare a energiei termice, daca noua lege a energiei termice va fi adoptata de Parlament.

In prezent, noua lege a energiei termice se afla in dezbaterea Parlamentului. Documentul modifica Legea 325/2006 a energiei termice, iar prevederile inchid posibilitatile de debransare. Draftul cu modificarile legii energiei termice a fost consultat de jurnalistii de la economica.net, care au publicat apoi cele mai importante schimbari pe pagina online.

Pentru a fi aplicate, modificarile la legea energiei termice trebuie adoptate de Parlament.

Astfel, legea introduce noţiunea de zonă unitară de încălzire. Adică orice zonă, care va fi definită de autoritatea locală (poate fi nu neapărat un oraş întreg, poate fi un cartier sau un cvartal de blocuri), în care funcţionează un singur sistem de alimentare cu energie termică.

Noua lege a energiei termcie prevede clar: în zona unitară de încălzire în care funcţionează sistemul centralizat, debranşarea este interzisă.

„Deconectarea unui consumator de energie termică dintr-un condominiu şi debranşarea totală a instalaţiilor interioare de încălzire şi/sau pentru apă caldă menajeră ale unui utilizator tip condominiu sunt interzise în cazul în care condominiul se află într-o zonă unitară de încălzire prin sistem centralizat de alimentare cu energie termică”, se arata in documentul citat de economica.net.

Stiri pe aceeasi tema

Politistul Dorel Moraru ar fi suferit si el un accident in timp ce il escorta pe Gabriel Oprea

Cristiana Petrariu Bota

PASTE CATOLIC 2016. Ce diferente sunt intre sarbatoarea de Paste Catolic si Paste Ortodox

Cristiana Petrariu Bota

Accident de tramvai in zona Victoriei. Tramvaiul 1 a intrat intr-o masina, traficul este restrictionat

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult