11.1 C
România
26 februarie 2021
Debransarea de la caldura devine imposibila. Ce prevede noua lege a energiei termice
Social

Debransarea de la caldura devine imposibila. Ce prevede noua lege a energiei termice

Debransarea de la caldura va deveni imposibila, dupa ce va intra in vigoare noua lege a energiei termice. Potrivit economica.net, romanii care locuiesc la bloc nu vor mai putea sa se debranseze de la sistemul centralizat de furnizare a energiei termice, daca noua lege a energiei termice va fi adoptata de Parlament.

In prezent, noua lege a energiei termice se afla in dezbaterea Parlamentului. Documentul modifica Legea 325/2006 a energiei termice, iar prevederile inchid posibilitatile de debransare. Draftul cu modificarile legii energiei termice a fost consultat de jurnalistii de la economica.net, care au publicat apoi cele mai importante schimbari pe pagina online.

Pentru a fi aplicate, modificarile la legea energiei termice trebuie adoptate de Parlament.

Astfel, legea introduce noţiunea de zonă unitară de încălzire. Adică orice zonă, care va fi definită de autoritatea locală (poate fi nu neapărat un oraş întreg, poate fi un cartier sau un cvartal de blocuri), în care funcţionează un singur sistem de alimentare cu energie termică.

Noua lege a energiei termcie prevede clar: în zona unitară de încălzire în care funcţionează sistemul centralizat, debranşarea este interzisă.

„Deconectarea unui consumator de energie termică dintr-un condominiu şi debranşarea totală a instalaţiilor interioare de încălzire şi/sau pentru apă caldă menajeră ale unui utilizator tip condominiu sunt interzise în cazul în care condominiul se află într-o zonă unitară de încălzire prin sistem centralizat de alimentare cu energie termică”, se arata in documentul citat de economica.net.

Stiri pe aceeasi tema

CORONAVIRUS – Profesorul Alexandru Rafila, proiectie de toamna privind situatia COVID-19 in Romania

Cristiana Petrariu Bota

Cornel Patrichi a murit in locuinta sa din Bucuresti

Cristiana Petrariu Bota

Radu Mazare, in arest la domiciliu. Hotararea poate fi contestata de procurorii DNA

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult