Decizia definitiva in cazul lui Liviu Dragnea va fi data cel mai probabil in toamna

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu iunie 22, 2018 17:02

Decizia definitiva in cazul lui Liviu Dragnea va fi data cel mai probabil in toamna

Decizia definitiva in cazul lui Liviu Dragnea va fi data cel mai probabil in toamna. Decizia prin care liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat la 3 ani si 6 luni de inchisoare pentru instigare la abuz in serviciu, nu este definitiva, astfel ca poate fi contestata cu apel la Inalta Curte.

In primul rand, completul de 3 judecatori format din Stefan Pistol (presedinte), Geanina Arghir si Constantin Epure trebuie sa motiveze sentinta – deciziile date in unanimitate, majoritate si opiniile separate, potrivit ziare.com.

Apoi dosarul ar urma sa ajunga la unul dintre cele doua completuri de 5 judecatori, pentru judecarea apelurilor. Pe de o parte cel facut de inculpati, pe de alta parte cel facut de DNA, care a cerut in faza de fond 7 ani de inchisoare pentru abuz si condamnare pentru instigare la fals intelectual.

Citeste si: Deputat socialist, despre Dragnea: Daca un politician cu probleme in justitie nu se retrage singur din functie, atunci partidul ar trebui sa-l suspende

In iulie incepe vacanta judecatoreasca. Potrivit legii, in perioada 1 iulie – 31 august a fiecarui an calendaristic este perioada in care se efectueaza concediile de odihna prevazute legal pentru personalul instantelor. Activitatea de judecata se restrange si sunt judecate doar cauzele urgente.

Cel mai probabil completul de 3 judecatori ar putea motiva decizia in toamna. Potrivit Codului de procedura penala, hotararea se redacteaza in cel mult 30 de zile de la pronuntare. De multe ori insa acest termen este depasit, mai noteaza ziare.com.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.