Decizia in cazul lui Gabriel Oprea, pe masa parlamentarilor

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota februarie 1, 2016 10:38

Decizia in cazul lui Gabriel Oprea, pe masa parlamentarilor

Decizia in cazul lui Gabriel Oprea se va afla pe masa discutiilor senatorilor. Parlamentarii se intorc, astazi, la munca, iar senatorii vor trebui sa ia o decizie in cazul fostului ministru de Interne Gabriel Oprea, mai exact sa dea un verdict in cazul cererii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) de incuviintare a inceperii urmaririi penale impotriva sa.

Cazul lui Gabriel Oprea va fi discutat marti de Comisia Juridica, dar votul final va fi dat in plenul Senatului.

Rezultatul votului in cazul lui Gabriel Oprea ar trebui sa fie previzibil pentru ca ca atat PNL cat si PSD au anuntat ca vor vota pentru incuviintarea cererii procurorilor anticoruptie de incepere a urmaririi penale in cazul lui Gabriel Oprea.

Biroul permanent al Senatului a transmis Comisiei juridice spre analiza solicitarea Justitiei privind inceperea urmaririi penale a senatorului Gabriel Oprea.

Gabriel Oprea le-a cerut, miercuri, colegilor parlamentari sa voteze cererea de urmarire penala transmisa de DNA, pe motiv ca nu ar trebui prelungita perioada necesara stabilirii adevarului.

Gabriel Oprea sustine ca este nevinovat

In ce priveste acuzatiile care i se aduc, Gabriel Oprea sustine ca “este nevinovat si o sa-si dovedeasca nevinovatia” si ca are “incredere in justitie”.

Intrebat daca va merge la audieri la Comisia Juridica, Oprea a declarat: “Am avocat, voi vedea daca voi merge sau nu”.

HotWeek.ro iti recomanda si: Tiberiu Nitu, intre mania grandorii, Revolutia din 1989 si controversele din jurul numirii sale ca procuror general 

Procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a cerut sesizarea Senatului pentru formularea cererii de efectuare a urmaririi penale fata de Gabriel Oprea, fost viceprim-ministru pentru Securitate Nationala si ministru al Afacerilor Interne, in legatura cu savarsirea a doua infractiuni de abuz in serviciu cu obtinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul in perioada in care a detinut functia ministeriala. Conform DNA, infractiunea de abuz in serviciu consta in folosirea resurselor umane si materiale ale Ministerului Afacerilor Interne pentru a asigura, in mod nelegal, insotirea deplasarilor efectuate de ministru cu echipaje ale politiei rutiere.

Biroul permanent al Senatului a transmis Comisiei juridice spre analiza solicitarea Justitiei privind inceperea urmaririi penale a senatorului Gabriel Oprea.

Senatorul Gabriel Oprea le-a cerut, miercuri, colegilor parlamentari sa voteze cererea de urmarire penala transmisa de DNA, pe motiv ca nu ar trebui prelungita perioada necesara stabilirii adevarului. Fostul ministru Gabriel Oprea a transmis in acest sens o scrisoare presedintelui Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, si presedintelui Comisiei juridice, Catalin Boboc.

loading...
loading...

1 Comment

  1. Delia Mateescu februarie 2, 13:07

    Ce soarta? Omul a spus ca se simte nevinovata si vrea sa fie anchetat!

    Reply to this comment