3.6 C
România
25 noiembrie 2020
Darius Valcov a plagiat un sfert din teza de doctorat in finante fara sa indice vreo sursa, sustine ASE
Social

Decizie definitiva in cazul lui Darius Valcov: inca 30 de zile in arest preventiv

Inalta Curte de Casatie si Justitie i-a prelungit definitiv mandatul de arestare, pentru inca 30 de zile, fostului ministru al Finantelor, Darius Valcov.

Darius Valcov va mai sta in inchisoare pana pe data de 24 mai 2015, decizia instantei supreme de astazi fiind definitiva.

Darius Valcov este acuzat de coruptie, deoarece, potrivit procurorilor, incepand din 2011 şi pana la data retinerii sale, intr-o prima faza fiind plasat in arest la domiciliu pe 26 martie 2015, acesta a efectuat operaţiuni financiare sau acte de comert incompatibile cu functiile de primar, senator si ministru, pe care le-a ocupat de-a lungul timpului. Pentru acestea, fostul ministru al finantelor a utilizat informatii la care avea acces prin functiile respective, in legatura cu o firma de cadastru, una de contabilitate si un birou de avocatura, firme pe care le detine în fapt si pe care le administreaza, prin interpusi.

In urma perchezitiilor, s-a constatat ca Darius Valcov a depozitat intr-un seif, aflat in posesia unui deputat, bun prieten de-al sau: 90.000 dolari, 1.323.850 lei, 3 lingouri de aur, cantarind in total 3 kilograme, un tablou cu rama aurie inscriptionat „Renoir”, un tablou inscriptionat „Jean Cocteau”, o pictura pe lemn inscriptionata „Aurel Acasandrei”.

Totodata, anchetatorii au gasit 101 tablouri, pictate si semnate de pictori celebri, cum ar fi Pablo Picasso (doua gravuri si un desen in carbine), Nicolae Tonitza, Stefan Luchian, Corneliu Baba, Nicolae Vermont, Nicolae Darascu, Mircea Mihai Ciobanu, Rudolf Negely, Stefan Caltia, Adam Baltatu, Aurel Baiesu, Dumitru Ghiata, Iosif Iser, Samuel Mutzner, George Catargi, Francisc Chiuariu, Constantin Piliuta, Constantin Paulet, Gheorghe Petrascu, Horia Bernea, Octav Bancila, Andy Worhol si Mihai Sarbulescu, dar si obiecte decorative semnate Victor Brauner.

Potrivit DNA, Darius Valcov intentiona sa deschida o galerie de arta in Bucuresti, in Sectorul 1, iar in acest scop luase un spaţiu si demarase amenajarea acestuia, dar, din cauza cercetarilor, ar fi ascuns tablourile la persoane de incredere.

Acolo au gasit anchetatorii la perchezitii o parte din tablouri, 29 la numar. Darius Valcov ar fi dat un milion de lei unui intermediar, in 2013, pentru achizitia de tablouri.

Stiri pe aceeasi tema

Medicii de la Spitalul Polisano au realizat o interventie in premiera nationala: Anevrism rupt de aorta abdominala infrarenala, tratat prin tehnica endovasculara

Ioana Badulescu

SONDAJ INSCOP. Care sunt institutiile in care romanii au cea mai mare incredere

Cristiana Petrariu Bota

Calitatea constructiilor din Romania este catastrofala, atrage atentia Colegiul Tehnic al Dirigintilor de Santier

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult