Decizie definitiva in cazul lui Darius Valcov: inca 30 de zile in arest preventiv

Corina Alexandru
By Corina Alexandru aprilie 24, 2015 18:43

Decizie definitiva in cazul lui Darius Valcov: inca 30 de zile in arest preventiv

Inalta Curte de Casatie si Justitie i-a prelungit definitiv mandatul de arestare, pentru inca 30 de zile, fostului ministru al Finantelor, Darius Valcov.

Darius Valcov va mai sta in inchisoare pana pe data de 24 mai 2015, decizia instantei supreme de astazi fiind definitiva.

Darius Valcov este acuzat de coruptie, deoarece, potrivit procurorilor, incepand din 2011 şi pana la data retinerii sale, intr-o prima faza fiind plasat in arest la domiciliu pe 26 martie 2015, acesta a efectuat operaţiuni financiare sau acte de comert incompatibile cu functiile de primar, senator si ministru, pe care le-a ocupat de-a lungul timpului. Pentru acestea, fostul ministru al finantelor a utilizat informatii la care avea acces prin functiile respective, in legatura cu o firma de cadastru, una de contabilitate si un birou de avocatura, firme pe care le detine în fapt si pe care le administreaza, prin interpusi.

In urma perchezitiilor, s-a constatat ca Darius Valcov a depozitat intr-un seif, aflat in posesia unui deputat, bun prieten de-al sau: 90.000 dolari, 1.323.850 lei, 3 lingouri de aur, cantarind in total 3 kilograme, un tablou cu rama aurie inscriptionat „Renoir”, un tablou inscriptionat „Jean Cocteau”, o pictura pe lemn inscriptionata „Aurel Acasandrei”.

Totodata, anchetatorii au gasit 101 tablouri, pictate si semnate de pictori celebri, cum ar fi Pablo Picasso (doua gravuri si un desen in carbine), Nicolae Tonitza, Stefan Luchian, Corneliu Baba, Nicolae Vermont, Nicolae Darascu, Mircea Mihai Ciobanu, Rudolf Negely, Stefan Caltia, Adam Baltatu, Aurel Baiesu, Dumitru Ghiata, Iosif Iser, Samuel Mutzner, George Catargi, Francisc Chiuariu, Constantin Piliuta, Constantin Paulet, Gheorghe Petrascu, Horia Bernea, Octav Bancila, Andy Worhol si Mihai Sarbulescu, dar si obiecte decorative semnate Victor Brauner.

Potrivit DNA, Darius Valcov intentiona sa deschida o galerie de arta in Bucuresti, in Sectorul 1, iar in acest scop luase un spaţiu si demarase amenajarea acestuia, dar, din cauza cercetarilor, ar fi ascuns tablourile la persoane de incredere.

Acolo au gasit anchetatorii la perchezitii o parte din tablouri, 29 la numar. Darius Valcov ar fi dat un milion de lei unui intermediar, in 2013, pentru achizitia de tablouri.

loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.