Decizie istorica! Ministerul Educatiei a retras acreditarea scolii doctorale a Academiei de Politie din Bucuresti
Breaking News

Decizie istorica! Ministerul Educatiei a retras acreditarea scolii doctorale a Academiei de Politie din Bucuresti

Ministerul Educatiei a luat o decizie istorica! Ministrul Monica Anisie a anuntat, luni, ca a semnat un ordin prin care a retras acreditarea celor doua specializari ale scolii doctorale a Academiei de Politie „Alexandru Ioan Cuza” din Bucuresti. Este vorba despre acreditarea scolilor doctorale „Drept” si „Ordine Publica si Siguranta Nationala” din cadrul Academiei de Politie. 

Decizia ministrului Educatiei este prima astfel de sanctiune aplicata unei scoli doctorale care, de-a lungul timpului, a produs lucrari de doctorat plagiate sau suspecte de frauda academica. „Scoala doctorala a Academiei de Politie se va inchide de la data publicarii ordinului de ministru in Monitorul Oficial”, a precizat Cristian Tanase, purtatorul de cuvant al Ministerului Educatiei.

Monica Anisie a luat aceasta decizie ca urmare a unei propuneri a Consiliului de Etica si Management Universitar (CEMU).

Totodata, ministrul Educatiei a cerut, totodata, verificarea de catre CNATDCU a tuturor tezelor de doctorat ale persoanelor care isi desfasoara activitatea in cadrul Academiei de Politie si care au obtinut titlul de doctor dupa 2011.

Decizia vine ca urmare a recomandarilor Consiliului de Etica si Management Universitar (#CEMU) si a numeroaselor semnale publice de alarma cu privire la situatia scolilor doctorale din aceasta institutie.
Am retras acreditarea scolilor doctorale ”Drept” si ”Ordine Publica si Siguranta Nationala” din cadrul Academiei de Politie ”Alexandru Ioan Cuza” Bucuresti. Decizia vine ca urmare a recomandarilor Consiliului de Etica si Management Universitar si a numeroaselor semnale publice de alarma cu privire la situatia scolilor doctorale din cadrul institutiei.

✅ Am cerut, totodata, verificarea de catre CNATDCU a tuturor tezelor de doctorat ale persoanelor care isi desfasoara activitatea in cadrul Academiei de Politie si care au obtinut titlul de doctor dupa 2011.
✅ Am solicitat, totodata, Consiliului National de Etica al Cercetarii Stiintifice, Dezvoltarii Tehnologice si Inovarii (CNECSDTI) un punct de vedere cu privire la incalcarea repetata a principiilor eticii academice si a bunei conduite stiintifice si astept de la specialistii Consiliului recomandarile acestora.
✅ Nu in ultimul rand, am dispus initierea unei proceduri speciale de monitorizare a Academiei de catre o comisie mixta, din care sa faca parte inclusiv reprezentanti ai ARACIS.
🇷🇴 Academia de Politie ”Alexandru Ioan Cuza” Bucuresti joaca un rol crucial in stat, de aceea e nevoie de interventii ferme pentru reformarea acestei institutii. Pentru aceasta, am initiat dialogul cu Ministerul Afacerilor Interne si am speranta ca masurile vor capata consistenta in aceasta directie.
⚠️ Avem nevoie de institutii puternice, a caror forta sa vina din buna pregatire, integritatea si profesionalismul oamenilor. Prea mult timp, in Academia de Politie a fost tolerat un comportament care a incalcat sistematic valorile si principiile onestitatii si ale integritatii academice si ale carui efecte le simtim in plan social.
✅ Am decis sa dau acest raspuns institutional care sa puna capat acestor practici si care sa fie, totodata, un pas in plus pentru asanarea mediului academic si un semnal pentru toate institutiile de invatamant superior din Romania„, a scris Monica Anisie pe pagina sa Facebook.

Stiri pe aceeasi tema

Ministerul Educatiei anunta un nou Regulament-cadru de organizare si functionare a scolilor. Modificarile, facute fara consultare publica

Ioana Badulescu

Premiul Nobel pentru Pace 2018 a fost castigat de medicul Denis Mukwege si de activista Nadia Murad pentru efortul de a pune capat folosirii violentei sexuale ca arma de razboi

Ioana Badulescu

Reportaj L’Express despre situatia dramatica din Rep. Moldova chiar in ziua in care Vlad Filat a fost retinut la Chisinau

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult