-5.9 C
România
23 ianuarie 2022
Bursa de Valori Bucuresti
Breaking News Economie

Decizie istorica pentru Romania: Bursa de la Bucuresti a fost promovata la statutul de Piata Emergenta

Decizie istorica pentru economia Romaniei. Bursa de Valori de la Bucuresti (BVB) a fost promovata de agentia FTSE Russell la statutul de Piata Emergenta Secundara din septembrie 2020, indeplinind conditia de lichiditate. In acest context, Banca Transilvania, Romgaz si BRD-SocGen ar putea fi incluse in indicele FTSE Global All Cap. Statutul de piata emergenta va aduce noi investitori si emitenti de calibru la BVB. 

„FTSE Russell se bucura sa anunte ca Romania va fi promovata la statutul de Piata Secundara Emergenta, decizie ce va intra in vigoare odata cu revizuirea semi-anuala din septembrie 2020”, anunta agentia FTSE Russell.

Romania a fost adaugata pe lista scurta pentru acest statut inca din septembrie 2016, cu posibilitatea de a fi reclasificata la piata secundara emergenta.

Ce s-a schimbat pentru Bursa de la Bucuresti intre piata de frontiera si piata emergenta secundara

Ca parte a revizuirii anuale, Comitetul de Reclasificare al FTSE a decis ca Bursa de la Bucuresti a indeplinit criteriul de lichiditate, unde a trecut de la „restrictionat”, la „indeplinit”. Prin urmare, Romania indeplineste noua criterii pe lista FTSE de calitate a pietelor – criterii care sunt pe cerinta de intrare pentru statutul de piete emergente.

Astfel, trecerea Romaniei de la piata de frontiera la piata emergenta secundara va fi implementata intr-o sigura transa, prin eliminarea din indexul FTSE Frontier si includerea in indexul FTSE Global Equity Index Series (GEIS), incepand cu septembrie 2020, noteaza Ziarul Financiar.

Ce inseamna pentru companiile listate la Bursa de la Bucuresti

Pentru introducerea in indexul FTSE Global All Cap doar trei companii de la BVB s-au incadrat in cerintele necesare in baza datelor urmarite de FTSE Russell la data de 28 iunie 2019. Astfel, actiunile eligibile pentru FTSE Global All Cap din septembrie 2020 sunt Romgaz, Banca Transilvania si BRD-SocGen.

Decizia finala pentru introducerea acestora in indicele FTSE Global All Cap din septembrie 2020 va fi luata in baza situatiei companiilor pe bursa la data 30 iunie 2020.

 

Stiri pe aceeasi tema

Split TVA, valabil doar pentru firmele in insolventa sau cu intarzieri la plata TVA, a fost adoptat de Senat

Ioana Badulescu

Rectificarea bugetara, adoptata in Parlament. Au trecut majorarea pensiilor si banii pentru profesori

Cristiana Petrariu Bota

Boris Johnson a anuntat ca noua tulpina de coronavirus din Marea Britanie este cu 30% mai mortala decat cea initiala

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult