ANAF vrea sa obtina datele de identificare ale detinatorilor de domenii de internet .ro pentru a preveni evaziunea fiscala
Economie

Decizii de impunere de la ANAF, din noiembrie, pentru romanii cu restante. Precizari oferite de ministrul de Finante

Toţi românii vor primi decizii de impunere în noiembrie. După ce in ultimii ani nu s-au calculat diferenţele de impozit pe venit (CAS şi CASS), ANAF a decis să trimită, din luna noiembrie, decizii de impunere tuturor românilor cu restanţe. Din ianuarie, doar cei înregistraţi în SPV vor şti cât au de platit.

Ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, a declarat că la finalul lunii octombrie va fi centralizată situaţia contribuabililor care au sume de plată către ANAF. Din noiembrie vor fi comunicate sumele de plată, iar oamenii vor avea timp să achite până în martie 2019, având o reducere de 10%.

Teodorovici anunţă şi că, de la 1 ianuarie, nu se vor mai trimite notificări scrise privind sumele datorate, aceste date urmând să fie disponibile în sistemul electronic.

„Am anunţat încă de la începutul acestui an că pentru contribuabili, în ultimii cinci ani, ANAF nu a trimis la timp acele decizii de impunere, fie CAS, fie CASS, fie impozit pe venit. Şi e normal să venim la un mom zero, adică să centralizăm, să ştie fiecare cât are de plătit statului. Şi pentru că statul nu a avut acel rol activ, adică să spună la timp, să spună omului: domnule, uitaţi, aveţi de plătit atâţia lei, şi nu a făcut acest lucru, am propus un sistem de a încuraja contribuabilul, dacă face plata până la… să spunem martie 2019”, a afirmat, miercuri seară, Eugen Teodorovici la postul Antena 3.

Stiri pe aceeasi tema

FMI s-a opus taierii salariilor din 2010 si a cerut in schimb cresterea impozitelor pentru bogati

Cristiana Petrariu Bota

Noul model Dacia se va numi Dacia Kayou. Masina va costa 5.000 de euro

Cristiana Petrariu Bota

Preturile RCA, corelate cu valoarea daunelor produse de asigurati

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult