Tineretul ALDE a premiat performanta si excelenta in cadrul Galei Premiilor TLDE. Tariceanu: Pregatiti-va daca vreti sa faceti performanta
Politica

Declaratia 600 nu este sustinuta de ALDE: Formularul in cauza „nu se va mai aplica deocamdata”

ALDE spune că nu este de acord cu Declarația 600, introdusă de Guvernul PSD-ALDE prin Ordonanța de Urgență nr. 79 din 8 noiembrie 2017. Precizările au fost făcute, într-o conferință de presă, la Slatina, de preşedintele ALDE Olt, deputatul Mihai Niţă. 

Întrebat ce se va întâmpla cu Formularul 600, Niţă a răspuns că, în opinia sa, nu mai este cazul unei discuţii pe această temă, deoarece formularul în cauză „nu se va mai aplica deocamdată”.

„Cred că nu e cazul să mai discutăm atâta cât timp cât Declaraţia 600 nu se va mai aplica deocamdată. (…) Oricum, vreau să vă informez că ALDE nu este de acord cu Declaraţia 600”, a spus deputatul.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a anunțat, luni, că următorul Guvern PSD-ALDE va adopta o ordonanță de urgență de prorogare a termenului până la care să poată fi depusă Declarația 600.

„Am discutat despre Declarația 600, am solicitat ca pe 31 ianuarie, în prima ședință de Guvern, să adopte ordonanță pentru amânarea termenului de depunere până la 1 martie, pentru a le da posibilitatea ca în perioada imediat următoare să meargă până la eliminarea Declarației 600, cu condiția să găsească soluția pentru ca persoanele fizice care trebuiau să plătească aceste contribuții să rămână asigurați (sic!) în sistemul de asigurări”, a declarat Liviu Dragnea. Șeful PSD a mai spus că „s-a comunicat foarte prost” și „nu s-a explicat bine” pe subiectul Declarației 600.

Luni seară, Ministerul Finanţelor a postat pe site proiectul de OUG care amână până la 1 martie termenul de depunere a Declaraţiei 600. Actul normativ are un articol unic: „Termenul prevăzut la art.148 alin.(3) şi art.170 alin. (4) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, se prorogă până la 1 martie 2018″.

Marți, după dezbaterile din Comisia economică din Senat pe marginea Declaraţiei 600, ministrul de Finanțe, Ionuț Mișa, a declarat că plata contribuţiilor s-ar putea face pe baza CNP-ului, iar declaraţia ar putea fi trimisă prin poştă, fără obligaţia deplasării la sediul administraţiei fiscale.

„Analizăm posibilitatea de a se face plăţi pe baza CNP-ului fără a mai fi necesară deplasarea la sediul administraţiei fiscale. (…) Cele 208.000 persoane care au obligativitatea de a depune această declaraţie o pot trimite prin poştă”, a afirmat Mişa.

Ministrul a afirmat că analizează şi posibilitatea regularizării contribuţiilor datorate. Astfel, dacă după depunerea declaraţiei, un contribuabil are venituri mai mici decât cele estimate, să aibă posibilitatea regularizării sumelor de achitat pe parcursul anului.

Ministerul ar putea merge pe ideea de conformare voluntară de declarare a veniturilor, urmând a face verificări pe baza analizei de risc, în contextul în care stopajul la sursă ar putea fi o soluţie pentru anumite categorii profesionale, iar contribuţiile la sănătate ar putea să nu mai fie pătite pentru venituri în afara salariilor, a declarat marţi ministrul Ionuţ Mişa, la dezbaterile din Comisia economică din Senat pe marginea Declaraţiei 600.

Related posts

Presedintele Iohannis a semnat decretul de achizitie a sistemului de rachete sol-aer Patriot

Lucy Ionesco

Ludovic Orban ameninta candidatul PSD la Primaria Generala: Iau in calcul sa nu particip la nicio dezbatere

Lucy Ionesco

Tariceanu, mesaj de Ziua Constitutiei Romaniei

Lucy Ionesco

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult